shark24

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο Έλληνας που τρέλανε το NBA

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Νιγηριανούς μετανάστες πριν από 18 χρόνια.
Μεγάλωσε στα Σεπόλια, κάτω από αντίξοες οικονομικά συνθήκες. Σήμερα, η New York Times αφιερώνει στον Γιάννη Αντετοκούντο ένα μακροσκελές αφιέρωμα… χαρακτηρίζοντας τον ως το νέο αστέρι του NBA... «Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει οκτώ αδέλφια. Μιλάει άπταιστα τα ελληνικά, τελείωσε το σχολείο και πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Έλληνας. Πουλούσε διάφορα προϊόντα στους δρόμους, άλλαζε πολλά σπίτια- υπόγεια μέχρι που μια μικρή ομάδα του πρότεινε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Εκείνος προτιμούσε το ποδόσφαιρο. Ο προπονητής του Φιλαθλητικού Συλλόγου, Σπύρος Βεληνιάτης του πρόσφερε ένα όνειρο. Κι ένα καρβέλι ψωμί» γράφει απόσπασμα στη NYT.
 
GIANNIS.JPG
Έχει υπογράψει με την ισπανική Σαραγόσα με συμβόλαιο ύψους 325.000 δολαρίων για μια τριετία, όμως οι σκάουτερς τον διεκδικούν στενά! Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους είναι το Τορόντο, το Χιούστον, η Οκλαχόμα και η Ατλάντα.
 
«Οι γονείς του Αντετοκούντο έφτασαν στην Ελλάδα το 1991. Η μητέρα του έκανε baby-sitting, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα ειδικά για μαύρους μετανάστες είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο Γιάννης έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την οικογένειά του και τώρα θέλει να τους πάρει μαζί του στην Ισπανία»γράφει συν τοις άλλοις η NYT.

http://www.star.gr
 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ.

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top