shark24

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αυτό το βιβλιαράκι πωλείται... 153 εκατομμύρια δολάρια! Δείτε γιατί...

Ο Tomas Alexander Hartmann είναι ένας Γερμανός συγγραφέας, άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο οποίος ολοκλήρωσε το πόνημά του με φιλοσοφικά ποιήματα...
 μετά από 30 χρόνια περισυλλογής και συγκέντρωση όλη τη φαντασία και τη γνώση του μέσα σε μόλις 13 σελίδες ενός βιβλίου στο οποίο έδωσε τον τίτλο «The Task» (ή γερμανιστί «Die Aufgabe»). 

Στη συνέχεια σκέφτηκε να το προωθήσει αλλά να μη μπει στη διαδικασία να βγάλει πολλά αντίτυπα, αλλά μόνο ένα συλλεκτικό κομμάτι. Αφού βρήκε εκδοτικό οίκο και το έργο του σελιδοποιήθηκε, ο ίδιος στα σχόλια για τον συγγραφέα αναφέρει πως είναι «ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων των εποχών», αν και το βιογραφικό του είναι ιδιαιτέρως φτωχό.

Και όταν έφτασε πια στην τιμή, σκέφτηκε ότι ο κόπος και η πνευματική του κούραση δεν μπορούσαν εύκολα να αποτιμηθούν σε ευρώ. Παρόλα αυτά, και μετά από πολλές ψυχικές πιέσεις και συναισθηματικές κόντρες κατέληξε: 153 εκατομμύρια ευρώ για το ένα και μοναδικό του αντίτυπο, αφού όλη η γνώση του κόσμου είναι αποτυπωμένη στις 13 σελίδες του βιβλίου. Τι να πει τώρα και ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Σαίξπηρ; Ο γερμανός συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο του σε έκθεση στο Λος Άντζελες και πήρε μέτριες κριτικές. Ωστόσο, η τιμή του βιβλίου δεν είναι καν συζητήσιμη αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι «είναι πολύ λίγα τα χρήματα γι' αυτό το έργο»... Αγοραστής βέβαια δεν βρέθηκε, μόνο ορισμένοι συνέστησαν στον Tomas να το ξανασκεφτεί!


 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ. Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top