shark24

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Θα τρομάξετε με τα μικρόβια που έχει το ψυγείο σας!

Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα συρτάρια του ψυγείου φιλοξενούν περισσότερη ζωή απ” ό,τι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα! 


Τα σκοτεινά, υγρά περιβάλλοντα αποτελούν εύφορο έδαφος για…. την αναπαραγωγή των μικροβίων ακόμα και μέσα στις χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου. Ερευνα που πραγματοποίησε η NSF International, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση δημόσιας υγείας, έδειξε ότι από τις 14 περιοχές της κουζίνας στις οποίες πραγματοποίησαν μικροβιολογικούς ελέγχους, το συρτάρι των λαχανικών ήρθε πρώτο στη λίστα με τα περισσότερα μικρόβια, φιλοξενώντας από μούχλα και μύκητες μέχρι σαλμονέλα και λιστέρια! Στο βάθρο των μικροβιακών «cold spots» φιγουράρουν επίσης το βρυσάκι κρύου νερού που υπάρχει στα ψυγεία ντουλάπες και ο χώρος για τα κρέατα. Την ίδια ώρα, έρευνα των μικροβιολόγων του Κρατικού Πανεπιστημίου του Τενεσί σε 137 οικιακά ψυγεία έδειξε ότι το 23% «στέγαζαν» το μικρόβιο της πνευμονικής κλεψιέλας, η οποία προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Τα παραπάνω στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για την αναγκαιότητα της σωστής διαρρύθμισης των διαφορετικών τροφίμων μέσα στο ψυγείο αλλά και της υγιεινής που πρέπει να επικρατεί μέσα στην ηλεκτρική συσκευή. Γι” αυτό φροντίστε μία φορά την εβδομάδα να καθαρίζετε τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου με ένα μείγμα που αποτελείται από δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα διαλυμένη σε καυτό νερό. Βουτήξτε σε αυτό το διάλυμα ένα καθαρό πανάκι και στη συνέχεια στεγνώστε τις επιφάνειες με καθαρή πετσέτα. Για να μην πάει αυτή η προσπάθεια στράφι, θα πρέπει τα φρούτα και τα λαχανικά που βάζετε μέσα να έχουν προηγουμένως πλυθεί ή να είναι σε αεροστεγείς συσκευασίες.
Τέλος, τρόφιμα που απελευθερώνουν αιθυλένιο (όπως μήλα, αβοκάντο, μάνγκο, ντομάτες), το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση, δεν θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα σε ευαίσθητα στο αιθυλένιο προϊόντα (όπως μπρόκολα, καρότα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά).

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top