shark24

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Διαβάστε πόσα χρήματα θα πάρει ο Κώστας Μήτρογλου από το νέο συμβόλαιο, τι γίνεται με τη "ρήτρα"

Κερδισμένοι και οι δυο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας ακόμα τίτλος για το κείμενο μας. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Κώστας Μήτρογλου κέρδισαν από το νέο deal που κρατά τον 25άχρονο άσο στον Πειραιά μέχρι το 2017...
Η όλη διαδικασία κράτησε 3-4 μέρες και ολοκληρώθηκε με το τελευταίο ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών την Πέμπτη το μεσημέρι...

Η αλήθεια είναι πως συμβόλαιο όπως αυτό που υπέγραψε ο Μήτρογλου, αυτή τη στιγμή, μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει στην πράξη γιατί στα λόγια έχουμε δει τον Ροναλντίνιο να έρχεται όχι μία αλλά... δυο φορές στην Ελλάδα. 

Ο Έλληνας επιθετικός θα πάρει περίπου 1.3 εκ. ευρώ φιξ από τον Ολυμπιακό και από εκεί και πέρα υπάρχουν μπόνους που μπορούν να φτάσουν τις αποδοχές του μέχρι και 1.6, 1.7 και 1.8 εκ. ευρώ (μόνο ο Παπασταθόπουλος τον κοντράρει στα χρήματα)! Ξεκαθαρίζουμε. Μπόνους "εύκολα" για τον Ολυμπιακό που αφορούν κατάκτηση πρωταθλήματος, Κυπέλλου, γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά πορεία στην Ευρώπη κάτι που φέτος έχει ήδη γίνει με την πρόκριση στους "16" Οι δυο πλευρές ξέρουν και επικοινωνούν μεταξύ τους.

 Έτσι ρήτρα δεν μπήκε στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, όμως υπάρχει η συμφωνία με λόγο πως αν έρθει πρόταση από ανταγωνιστική ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν θα σταθεί εμπόδιο στον παίκτη, αρκεί πάντα να έρθει ένα ικανοποιητικό ποσό (9-11 εκ. ευρώ). 

 Εξάλλου στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως αν "κόψουν" το δρόμο του παίκτη για το εξωτερικό ουσιαστικά θα τον "χάσουν" μιας και διαθέτει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως οι ερυθρόλευκοι αλλά και ο Μήτρογλου πρόσφατα απέρριψαν επίσημες προτάσεις από την Μπενφίκα και την Γουέστ Χαμ οι οποίες άγγιξαν τη ρήτρα που υπήρχε. . 

http://www.sport24.gr

Βρείτε γυναικεία επώνυμα ρούχα έως και - 80% 

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top