shark24

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η φύση έκανε το θαύμα της: Ιδού το φρούτο που κόβει την όρεξη «μαχαίρι»

Για μία ακόμη φορά, η φύση φαίνεται πως έχει προβλέψει για όλα..... Υπάρχουν φρούτα, η κατανάλωση των οποίων τονώνει το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να περιορίζει την όρεξή μας για τσιμπολόγημα αργότερα μέσα στην ημέρα…
Το πιο αποτελεσματικό απ’ όλα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loma Linda, στην Καλιφόρνια, είναι το… αβοκάντο! 


Προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο επηρεάζει τον κορεσμό της πείνας, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την παραγωγή ινσουλίνης και το… τσιμπολόγημα, η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με 26 υγιείς, αλλά υπέρβαρους ενήλικες, από τους οποίους ζήτησε να άλλοτε να τρώνε σκέτο το μεσημεριανό τους και άλλοτε να προσθέτουν μισό φρέσκο αβοκάντο σε ό,τι έτρωγαν. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Nutrition Journal», διαπιστώθηκε ότι η όρεξη των εθελοντών ήταν μειωμένη κατά 40% τις τρεις ώρες έπειτα από την κατανάλωση του γεύματος με το αβοκάντο και κατά 28% τις επόμενες πέντε ώρες. 




Παράλληλα, οι εθελοντές δήλωναν πολύ πιο χορτάτοι τρεις ώρες μετά από το γεύμα. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χουάν Σαμπατέ, καθηγητής Διατροφής και πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής στο Loma Linda, το αίσθημα κορεσμού της πείνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον έλεγχο του σωματικού βάρους, διότι όσοι νιώθουν χορτάτοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν σνακ μεταξύ των γευμάτων.


 Τέλος, όπως παρατηρήθηκε, αν και η προσθήκη του αβοκάντο στη διατροφή των εθελοντών είχε ως αποτέλεσμα την πρόσληψη περισσότερων θερμίδων, δεν υπήρξε αύξηση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. 

Οι πράκτορες του Τζάμπα έχουν εξασφάλισή για εσένα Τιμές ΣΟΚ για Ηλεκτρικές Κουβέρτες και Αφυγραντήρες 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top