shark24

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μήπως τελικά το πρωινό παχαίνει; Για δες τι πρέπει να κάνεις αύριο το πρωί

Και όμως έρευνα αποδεικνύει πως ίσως και να μην είναι και τόσο απαραίτητο. Δες αυτόν, και άλλους 3 μύθους για τη διατροφή....


Μύθος 1: Οι υδατάνθρακες δημιουργούν πρόβλημα σε όσους κάνουν δίαιτα.


Γεγονός: Οι υδατάνθρακες αποτελούν πολύ καλή πηγή ενέργειας. Παρόλα αυτά, δε σημαίνει ότι δεν έχεις τίποτα να μάθεις από δίαιτες χαμηλές σε υδαντάνθρακες. Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι και για να μπορέσεις να χάσεις κάποια κιλά θα πρέπει να περιορίσεις τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (τέτοιους περιέχει το λευκό ψωμί και τα κρουασάν). Αντιθέτως, μπορείς να τρως άφοβα φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως είναι το καφέ ρύζι και το ψωμί ολικής άλεσης.

Μην ξεχνάς ότι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό πολλά θρεπτικά συστατικά, είναι χαμηλά σε θερμιδική αξία και βοηθούν στη μείωση της παχυσαρκίας και των καρδιακών προβλημάτων.

Άλλος ένας λόγος που κάποιοι υδατάνθρακες σου κάνουν καλό είναι ότι το σώμα σου τους χρησιμοποιεί ως καύσιμο κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

Μύθος 2: Τα παγωμένα φρούτα και λαχανικά είναι λιγότερο θρεπτικά από τα φρέσκα.



Γεγονός: Αυτό είναι αλήθεια μόνο όταν ζεις σε φάρμα και παίρνεις τα φρέσκα λαχανικά κατευθείαν από το χωράφι σου. Τα προϊόντα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσής τους σίγουρα έχουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, αλλά το επίπεδο της θρεπτικότητάς τους πέφτει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και της αποθήκευσής τους. Από την άλλη μεριά, τα παγωμένα φρούτα και λαχανικά συνήθως μαζεύονται ώριμα και μπαίνουν κατευθείαν στον πάγο έτσι ώστε να διατηρήσουν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους. Αν μετράς θερμίδες, διάλεξε παγωμένα λαχανικά από παραγωγό που δεν τους προσθέτει ζάχαρη, σιρόπι, σως ή τυρί.

Μύθος 3: Η χοληστερόλη που έχουν τα αυγά σου κάνει κακό.

Γεγονός: Ένα μεγάλο αυγό έχει 213 μιλιγκράμ χοληστερόλη και οι ειδικοί προτείνουν να μειώνεις τη χοληστερόλη στα 300 μιλιγκράμ ή και λιγότερο την ημέρα. Αν έχεις κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα, διαβήτη ή υψηλή LDL χοληστερόλη, δε θα πρέπει να τρως πάνω από 2 αυγά την εβδομάδα, αλλά μπορείς να φας όσα ασπράδια αυγών θέλεις καθώς η χοληστερόλη βρίσκεται στον κρόκο.

Μύθος 4: Το να παραλείπεις το πρωινό θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Γεγονός: Η παράλειψη γευμάτων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους σου. Μία πρόσφατη Βρετανική έρευνα εδειξε ότι από τους 6764 ανθρώπους, όσοι παρέλειπαν το πρωινό έπαιρναν διπλάσια κιλά από αυτούς που έτρωγαν πρωινό. Μία άλλη έρευνα που έγινε σε 4200 ενήλικες, έδειξε ότι οι γυναίκες που τρώνε πρωινό τείνουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας.

Γενικότερα, μη δίνεις βάση σε όλα όσα διαβάζεις στο διαδίκτυο. Προσπάθησε να διασταυρώνεις τις πηγές έτσι ώστε να ακολουθείς μία σωστή διατροφή η οποία όχι μόνο θα σου προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου αλλά θα σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου.

faysbook.gr


Οι πράκτορες του Τζάμπα έχουν εξασφάλισή για εσένα Τιμές ΣΟΚ για Ηλεκτρικές Κουβέρτες και Αφυγραντήρες

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top