shark24

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Πώς θα φορτίστε την μπαταρία του κινητού σας σε 30 δευτερόλεπτα (video)

Η φόρτιση ενός smartphone είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήμα της καθημερινότητας μας, ενώ πολλές φορές έχουμε ακούσει για νέες τεχνολίες οι οποίες υποτίθεται ότι θα δώσουν λύση και παράταση στην ζωή της μπαταρίας μας...
Η περίπτωση πάντως του StoreDot, όπως αναφέρει το περιοδικό Time, είναι διαφορετική. 


Οι υπέυθυνοι της startuo εταιρίας από το Ισραήλ υπόστηρίζουν ότι έχουν δημιουργήσει κάτι το επαναστατικό, έναν συνδυασμό μπαταρίας-φορτιστή ικανό να φορτίσει πλήρως σε 30 μόλις δευτερόλεπτα. Αυτή η πρωτότυπη πρόταση της εταιρίας παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Πανεπιστήμιου του Τελ Αβίβ και στο πείραμά τους συμμετείχε ένα Samsung Galaxy S4. Οι υπεύθυνοι του όλου εγχειρήματος αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια εξέλιξης και η μαζική παραγωγή του δε θα ξεκινήσει πριν το 2016, όμως πρόκειται για μια τεχνολογία πολλά υποσχόμενη. Σύμφωνα με το Time, η νέα αυτή τεχνολογία είναι διαφορετική από αυτές των μπαταριών λιθίου, καθώς βασίζεται σε νέας γενιάς ηλεκτρόδιο με νέα υλικά. 

Ακόμη, η τεχνολογία της StoreDot είναι φιλική προς το περιβάλλον, αφού τα nanodots της συνθέτονται από βιο-συμβατά, βιο-διασπώμενα υλικά, ενώ έχουμε να κάνουμε με ένα φορτιστή που θα αντέχει χιλιάδες κύκλους φόρτισης/αποφόρτισης, παρατείνοντας σημαντικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Έως την επίσημη κυκλοφορία του, η StoreDot πρέπει να φροντίσει να τροποποιήσει καταλλήλως το μέγεθος της συσκευής με πιο ικανοποιητικές διαστάσεις που θα διευκολύνουν την μεταφορά του και να μην τιμολογήσει πολύ υψηλά το προϊόν τους. 

Eπίσης ένα ακόμη θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι το ζήτημα της άντλησης χρημάτων για την κατασκευή του προϊόντος. Σύμφωνα με τα στελέχη του StoreDot μία "μεγάλη ασιατική εταιρία κατασκευής smartphone» επιθυμεί να εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής, δίνοντας μάλιστα πρόσφατα 6 εκατ. δολλάρια. 



Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top