shark24

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Απίστευτο !! Υπάρχει εφαρμογή που.... σου βρίσκει τους προγόνους;;;

Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι είναι δυνατό να εντοπιστεί με ακρίβεια το χωριό στο οποίο ζούσαν οι πρόγονοί σας, ακόμη και πριν από 1.000 χρόνια; Αν νομίζετε ότι πρόκειται για αστείο, κάνετε λάθος!






Μία διεθνής επιστημονική ομάδα ανέπτυξε μία επαναστατική μέθοδο, που αναλύοντας το DNA, επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό του χωριού που ζούσαν οι πρόγονοι κάποιου.


(Προϋπόθεση είναι να έχετε δώσει δείγμα σάλιου για ανάλυση DNA)

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Εράν Ελχαϊκ του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Βρετανία και τη δρα Τατιάνα Ταταρίνοβα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας ονόμασαν το σύστημά τους Geographic Population Structure

Όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Communications», η νέα τεχνική «δουλεύει» όπως το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, βοηθώντας κάποιον όχι να βρει το τωρινό σπίτι του στον χάρτη, αλλά να ανατρέξει στο παρελθόν και να βρει το σπίτι των μακρινών προγόνων του.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες μπορούσαν να βρουν πού δημιουργήθηκε το DNA κάποιου, με ακρίβεια μικρότερη από 2% ή σε μία ακτίνα 700 χιλιομέτρων.

Η νέα μέθοδος είναι κατά 98% πιο ακριβής, ανιχνεύοντας την καταγωγή κάποιου σε επίπεδο χωριού ή νησιού. Η βελτίωση στην ακρίβεια, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην άσκηση πιο εξατομικευμένης ιατρικής, στην εγκληματολογική έρευνα και στη μελέτη της καταγωγής αμφισβητούμενων πληθυσμών.

onmed.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top