shark24

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Το Καμάρι της Κέρκυρας και της Ελλάδας. Μια 17χρονη στον δρόμο για την κορυφή.

Οι Πάγοι της Βόρειας Κέρκυρας- που βρίσκονται 39 χλμ μακριά από την πόλη του νησιού -είναι το χωριό ενός μεγάλου ταλέντου που αποκτά ο ελληνικός στίβος και συγκεκριμένα της νικήτριας του τριπλούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου των νέων που έγινε στα Τρίκαλα, της Κωνσταντίνας Ρωμαίου..
Η 17χρονη Κερκυραία, που αγάπησε τον στίβο από την τηλεόραση, σε σχολικούς αγώνες στην τετάρτη δημοτικού ξεχώρισε από τα υπόλοιπα παιδιά και από τότε δύο φορές την εβδομάδα οι βιοπαλαιστές γονείς της -που έχουν συνολικά τρία παιδιά – την πήγαιναν στην πόλη της Κέρκυρας για προπονήσεις με τις Ακαδημίες του Κερκυραϊκού.
image












Η δίψα για διάκριση στην ζωή της είναι ζωγραφισμένη στα μάτια της και μαζί με τον ταλέντο που διαθέτει πείθει ότι μπορεί να πετύχει πολλά. Στα Τρίκαλα που όλα τα άλματα της ήταν καλύτερα των υπολοίπων αθλητριών έκανε ρεκόρ με 12.70 μ. και ενώ έβρεχε ο προπονητής της Παύλος Σκορδίλης της ζήτησε να σταματήσει αλλά αυτή συνέχισε για να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της (12.93 μ.).
Άριστα πήγε και λίγες ημέρες νωρίτερα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στους ευρωπαϊκούς αγώνες πρόκρισης που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων της Κίνας, αφού πέτυχε ρεκόρ με 12.62 μ. Εκεί από τους 23 Έλληνες αθλητές όλων των σπορ ήταν ανάμεσα στους 6 που πήραν την πρόκριση για το Ναν τζιν και χωρίς να έχει δίπλα της τον προπονητή της.
«Ναι νομίζω ότι μπορώ να φτάσω στο επίπεδο της Δεβετζή, της Πέρρα, της Παπαχρήστου και της Πανέττα» μας απαντά στο ερώτημα μας η Κωνσταντίνα που μετέχει στο αγώνισμα για δεύτερη χρονιά και πέρσι έκανε μόνο δύο αγώνες.
«Είδαμε με τον προπονητή μου τον κύριο Σκορδίλη ότι μου πάει το τριπλούν και ξεκίνησα στους σχολικούς αγώνες στο ΟΑΚΑ με 12.45 μ., συνέχισα στο Μπακού με 12.62 και με βροχή στα Τρίκαλα πέτυχα 12.70 μ. Θεωρώ ότι είμαι κοντά σε μια διάκριση στους Ολυμπιακούς της Κίνας και ως τότε ελπίζω να πετύχω και ρεκόρ.
Όλα αυτά είναι η όμορφη πλευρά της ιστορίας με την Ρωμαίου από την βόρεια Κέρκυρα γιατί υπάρχει και η άσχημη που ναι μεν ο άνθρωπος νικά αλλά και η κάθε πολιτεία έχει υποχρέωση να ενισχύσει τέτοιες προσπάθειες.
Οι Πάγοι δεν έχουν γυμνάσιο και τα παιδιά πάνε σχολείο με λεωφορείο διανύοντας μια απόσταση 10 χλμ. Έτσι η Κωνσταντίνα ξυπνάει κάθε πρωί στις 6.50 και μετά τα μαθήματα συνεχίζει με άλλο λεωφορείο επιπλέον 29 χλμ για το στάδιο της Κέρκυρας και επιστρέψει κατάκοπη στους Πάγους στις 9.30 το βράδυ.
Ο πατέρας της Κωνσταντίνας υπάλληλος του Δήμου και η μητέρα της μαγείρισσα σε εστιατόρια την θερινή περίοδο- σύμφωνα με μαρτυρίες – δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τρία παιδιά, αλλά το μεγάλο παράπονο της Ρωμαίου είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για να φάει γιατί τρέφεται πρόχειρα μέσα στα λεωφορεία στο λεωφορείο και ονειρεύεται να είχε την δυνατότητα να τρεφόταν όπως όλοι οι άνθρωποι.
Αυτοί οι γίγαντες του Κερκυραϊκού ο Νίκος ο Μόσχος που κρατάει περισσότερα διοικητικά πλέον το σύλλογο και ο προπονητής Παύλος Σκορδίλης με αμέτρητες διακρίσεις Κερκυραίων αθλητών, ευαισθητοποίησαν τον κόσμο και η Κωνσταντίνα έχει την βοήθεια ενός θαυμάσιου συλλόγου, που λέγεται «Στήριξη ενάντια στην εξάρτηση των ουσιών».
Η Κέρκυρα έχει διακρίσεις σε όλους τους τομείς και ανθρώπους με πολιτισμό και έχουν βοηθηθεί αρκετοί ταλαντούχοι άνθρωποι. Οι φίλαθλοι και οι άνθρωποι του συλλόγου πιστεύουν ότι το ίδιο θα γίνει και με την Ρωμαίου, αφού τώρα έδειξε ότι μπορεί να δοξάσει τον τόπο και τη χώρα.

Πηγή  : http://www.stivosnews.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top