shark24

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Φτιάξε γλυκό ψυγείου, γρήγορο και ελαφρύ! Θα ξετρελαθείς!

Το γλυκάκι αυτό είναι εύκολο κι απλό στη εκτέλεση, είναι δροσερό και ελαφρύ στη γεύση , είναι όμορφο στην όψη και γίνεται σε χρόνο ρεκόρ!










 Υλικά (για ένα σκέυος 22χ32) :
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (μπορεί να είναι και ολικής άλεσης)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια (ΟΧΙ στιγμής)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου φράουλα (ΟΧΙ στιγμής)
1 κουτί φυτική σαντιγύ Morfat craemy
2 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κακάο
Φρέσκο γάλα όσο χρειάζεται για τις δύο κρέμες (660 ml. για την κάθε μία)
Τρούφα χρωματιστή και σοκολάτας και λίγα τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση :
Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα στον πάτο του σκέυους (πυρέξ ή άλλο ταψάκι). Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες και την αδειάζουμε πάνω στα στρωμένα μπισκότα έτσι καυτή όπως είναι! Τα μπισκότα δεν χρειάζονται μούλιασμα! Στρώνουμε δεύτερη στρώση με μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα φράουλας . Απλώνουμε αμέσως από πάνω και μια τρίτη στρώση με μπισκότα και τότε ετοιμάζουμε την κρέμα κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός την Morfat creamy για αρκετά λεπτά μέχρι να την δούμε να αφρατέψει και τότε σιγά- σιγά προσθέτουμε την άχνη και τέλος το κακάο. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και η κρέμα να αποκτήσει ένα γλυκό χρώμα κακάο. Την απλώνουμε με σπάτουλα πάνω απο τα μπισκότα . Ετοιμάζουμε τότε ένα χαρμάνι με τρούφα χρωματιστή , τρούφα σοκολάτας και 2-3 μπισκότα τριμμένα , τα ανακατεύουμε όλα μαζί και πασπαλίζουμε το γλυκό ώστε να αποκτήσει μια πολύχρωμη και γευστική κρούστα. Παγώνουμε για δυο ωρίτσες στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
tasteoflife.com.gr

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top