shark24

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Δεν φαντάζεσαι πόσες χρήσεις έχουν… οι κλασικές παγοθήκες! Θα σου λύσουν τα χέρια!

Όλοι μας χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας παγοθήκες... και ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο, είναι ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε μεγάλο βαθμό και συνέχεια.
Φαντάστηκες όμως ποτέ πως οι χρήσεις αυτού του οικιακού αντικειμένου δεν περιορίζονται μόνο στο να φτιάχνουμε παγάκια αλλά μπορεί και να μας δώσει λύσεις σε μικρά καθημερινά «προβλήματα»; Αν όχι, δες μερικά παραδείγματα και διάλεξε ποια θα σε βοηθήσουν ή… εμπνεύσου για να ανακαλύψεις τις δικές σου μεθόδους. 


1.Ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών Την επόμενη φορά που θα κάνεις ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών δεν χρειάζεται να πετάξεις όση ποσότητα σου περίσσεψε ή έστω να τη διατηρήσεις για λίγες μέρες στο ψυγείο. Μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μικρά παγωμένα κυβάκια ζωμού με τη βοήθεια μιας παγοθήκης και να έχεις έτοιμη την ποσότητα που θα ξαναχρειαστείς άμεσα και γρήγορα. 

2.Πάγωσε φρέσκα βότανα Τις περισσότερες φορές που αγοράζεις κάποιο φρέσκο βότανο είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα χρησιμοποιήσεις στο φαγητό σου όλο το ματσάκι, με αποτέλεσμα να το πετάς ή να μένει στο ψυγείο και να μαραίνεται. Μια εξαιρετική λύση λοιπόν για να αποφύγεις αυτή την κατάληξη, είναι να τα κόψεις σε μικρά κομμάτια, να τα ανακατέψεις με νερό και να τα τοποθετήσεις στις παγοθήκες έχοντας έτοιμες μικρές μερίδες για το μαγείρεμά σου. 


3.Παγάκια από καφέ Πόσες φορές φτιάχνεις γαλλικό καφέ στο σπίτι σου και πετάς την περισσότερη ποσότητα; Μάλλον είναι πολλές, όμως με το παρακάτω κόλπο θα μπορείς τον διατηρήσεις και την επόμενη μέρα να γλυτώσεις την ταλαιπωρία. Απλά πάγωσε τον ζεστό καφέ σε μια παγοθήκη και όποτε θελήσεις, χρησιμοποίησε τους κύβους για να έχεις έτοιμο καφέ στο άψε σβήσε. 


4.Θήκη για σκουλαρίκια Βέβαια, η χρησιμότητα μιας παγοθήκης όπως καταλαβαίνεις μπορεί να βγει εκτός των ορίων της κουζίνας. Μια παγοθήκη αποτελεί τέλεια λύση για την αποθήκευση των σκουλαρικιών σου, καθώς τα έχεις ταξινομημένα και κάθε ζευγάρι χωριστά, με αποτέλεσμα ούτε να χάνεις το ταίρι κάποιου σκουλαρικιού, ούτε να ψάχνεις για ώρα να βρεις το ζευγάρι που θέλεις. 


5.Διατήρησε τα αγαπημένα σου smoothies Πάρε τα συστατικά του αγαπημένου σου smoothie και ανακάτεψέ τα σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, ρίξε το μίγμα σε μια παγοθήκη. Όταν έρθει η ώρα να πιείς το smoothie σου, το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις όσους κύβους θέλεις σε ένα ποτήρι και να περιμένεις για λίγο να ξεπαγώσουν. 

 queen.gr 

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top