shark24

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Πάτησες αχινό; Έχουμε τη λύση!

Μάθε ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να βγάλεις τα αγκαθάκια του αχινού για να μην υποφέρεις και ταλαιπωρηθείς...
Λίγο η απροσεξία, η ανεμελιά του καλοκαιριού και το ατυχηματάκι δεν αργεί να συμβεί. Στιγμιαίος πόνος και μικρό ουρλιαχτό προδίδουν πως πάτησες αχινό. Πώς μπορείς να αφαιρέσεις τα αγκαθάκια; Ισχύουν οι πρακτικές με το κρεμμύδι ή το λαδάκι; Μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις.
Το λάδι κάνει δουλίτσα;
Το λαδάκι από μόνο του δεν πρόκειται να βοηθήσει. Είναι μύθος πως βοηθά το δέρμα να αποβάλει τα αγκάθια από μόνο του. Χρειάζεται και η δικιά σου συμβολή με ένα τσιμπιδάκι. Προσπάθησε να τραβήξεις ένα – ένα τα αγκαθάκια με ένα τσιμπιδάκι. Αν κάποια έχουν μπει βαθιά και δεν μπορείς να τα τραβήξεις άλειψε το σημείο με λάδι, αντηλιακό ή άλλη λιπαρή ουσία, άσε το δέρμα να μαλακώσει και στη συνέχεια άσκησε πίεση ώστε να βγουν στην επιφάνεια και να καταφέρεις να τα τραβήξεις. Στη συνέχεια σκούπισε και πέρασε την περιοχή με ιώδιο ή αν δεν έχεις οινόπνευμα.
Πρέπει να πάρω αντιβίωση;
Στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρειάζεται αντιβίωση, ωστόσο, αν υποψιάζεσαι πως κάποια αγκαθάκια έχουν παραμείνει μέσα και βλέπεις την εμφάνιση κάποιας φλεγμονής, τότε μπορείς να συμβουλευτείς γιατρό που είναι και ο μόνος αρμόδιος για να πιστοποιήσει πως χρειάζεσαι αντιβιοτικό.
Τί παπούτσι να φορέσω για να μην πονάω;
Αν ο πόνος είναι αφόρητος όταν περπατάς, φρόντισε να επιλέξεις τα πιο μαλακά παπούτσια μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Τα τσόκαρα για παράδειγμα κι όλα τα ξύλινα πασουμάκια είναι απαγορευτικά μετά το πάτημα αχινού.
womenonly.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top