shark24

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Το κερκυραϊκό καπνιστό νούμπουλο ο γευστικός θησαυρός του τόπου μας ...

Eίναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά τοπικά προϊόντα
Το κερκυραϊκό καπνιστό νούμπουλο (φουμικάδο, affumicato) γίνεται από ολόκληρο χοιρινό κόντρα φιλέτο, που αλατίζεται και πασπαλίζεται με πιπέρι, περνιέται σε φυσικό έντερο και καπνίζεται σε φωτιά με λεπτά ξύλα και πολλά αρωματικά (φασκόμηλο, φλησκούνι, σχοίνο, δάφνη, μυρτιά, μολοχάνθια, ρίγανη και φλούδα από αμύγδαλα). 

Eίναι αλαντικό με άποψη και ωραιότατα φτιαγμένο, με γεμάτη και διακριτικά πικάντικη γεύση. 



Το γνωστό κλασικό του ταίριασμα, που ισχύει άλλωστε για πολλά αλλαντικά, είναι με τυριά (σκληρά και μαλακά, από πεκορίνο μέχρι ανθότυρο). Καλός και νόστιμος, δε λέω, αλλά ο τέλειος συνδυασμός του είναι με φρούτα. Δοκιμάστε το λοιπόν, με γλυκά σύκα και με αχλάδια τον χειμώνα. 

Θυμηθείτε να το κόψετε σε πολύ λεπτές φετούλες, όσο λεπτότερες τόσο το καλύτερο, και προσθέστε του μπόλικο φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι. Πιείτε μαζί του λευκό κρασί και αποστάγματα.

http://www.pandespani.com



/ Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top