shark24

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αυτή είναι η πιο λαχταριστή καρμπονάρα που έχεις δοκιμάσει! - Δες πώς θα την φτιάξεις!

Τι χρειαζόμαστε:
 120 γρ μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 μικρό κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο (και περισσότερο αν θέλετε)
μαιντανό για γαρνίρισμα
αλάτι & πιπέρι
1/2 πακέτο ολόκληρα μακαρόνια (Νο 6)
νερό για το βράσιμο (προσθέτουμε αλάτι στο νερό)
1/2 φλιτζάνι από το νερό που μαγειρέψατε τα ζυμαρικά
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρονια σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε το μπέικον.
Σ' ένα μπωλάκι ρίχνουμε το αυγό με το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το μπέικον ψηθεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Απομακρύνουμε το τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζεστά ζυμαρικά (θυμίζω ότι την συνταγή την πήραμε από Μοναχούς οι οποίοι προτιμούν διακριτικές γεύσεις αν θέλετε πιο δυνατή γεύση βάλτε τα μισά μακαρόνια), και το 1/2 φλιτζάνι του νερού που βράσαμε τα μακαρόνια.
Προσθέστε το μείγμα του αυγού και ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσουν κρεμμώδη υφή (προσέξτε να μην είναι καυτό το τηγάνι και μαγειρέψετε πολύ τα αυγά - δεν θέλετε ομελέτα). Προσθέτουμε το μπέικον, το μαϊντανό και το υπόλοιπο της παρμεζάνας - δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως.
  1. Απολαύστε το..

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top