shark24

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ό,τι πρέπει για τις κρύες ημέρες του χειμώνα! Βελούδινη κοτόσουπα με ρύζι και καρότα!

Υλικά














1 κοτόπουλο μικρό, ολόκληρο
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
6 καρότα μέτρια, καθαρισμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 2,5 λίτρα νερό, πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βάζετε μέσα στο σκεύος. Προσθέτετε από την αρχή το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο αλάτι. Βράζετε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. 15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε μέσα τα καρότα ολόκληρα.
Βήμα 2
Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο το βγάζετε προσεκτικά και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Βγάζετε τα καρότα και τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Περνάτε το ζωμό του κοτόπουλου από ψιλό σουρωτήρι να μην έχει κομματάκια από το βράσιμο. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει.
Βήμα 3
Ξεψαχνίζετε περίπου 150γρ. από το στήθος του κοτόπουλου. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε στο ζωμό που βράζει. Ρίχνετε και τα καρότα ψιλοκομμένα. Δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι ρύζι για σούπα. Αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να πήξει απαλά η σούπα.
Βήμα 4
Προσθέτετε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και κατά την ώρα του σερβιρίσματος λίγο πιπέρι. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.
olivemagazine.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top