shark24

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που έφτιαξες ποτέ! (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Τραγανά και έντονα αρωματικά μπισκότα για ένα πραγματικά γιορτινό πρωινό! Bήμα 1: Ετοιμάστε τα μπισκότα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C. Στρώτε ένα κομμάτι λαδόκολα μέσα σε ένα ταψί.

Βάλτε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και κρατήστε τα στην άκρη.

Bήμα 2: Βάλτε μέσα στο κάδο του μίξερ, το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίστε να χτυπάτε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Bήμα 3: Ρίξτε τα στέρεα υλικά μέσα στο μπολ με το βούτυρο και τα αυγά και ανακατέψτε καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Bήμα 4: Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάξτε μικρά μπαλάκια με τα χέρια σας. Τοποθετείστε τα μπαλάκια στο ταψί με τη λαδόκολα. Πιέστε με τα χέρια σας ελαφρώς το κάθε μπαλάκι και ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να φουσκώσουν λίγο και να πάρουν χρώμα, λίγο περισσότερο στις άκρες.
Bήμα 5: Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα για 2-3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και να σταθεροποιηθούν. Στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα.

Λίστα υλικών για 24 άτομα :
240g αλεύρι φαρίνα
2κ.γ μπέικιν πάουντερ
1κ.γ σόδα μαγειρική
1/4κ.γ αλάτι
150g καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
80g βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100g ζάχαρη λευκή ή καστανή
100g μέλι καστανιάς
2 αυγά


. Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top