shark24

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Λιουμπλιάνα:Η παραμυθένια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που πρέπει να επισκεφτείς!! (PHOTOS)

Η κουκλίστικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας τα συνδυάζει όλα!
Αν και μέχρι πρότινος ο τουρισμός ήταν άγνωστη λέξη γι' αυτήν, αναδεικνύεται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς προορισμούς...
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ
Γιατί είναι αρκετά μικρή και θα την γυρίσετε με τα πόδια.
Γιατί η κουκλίστικη Παλιά Πόλη της με τους λιθόστρωτους δρόμους και τα μπαρόκ κτήρια ενδείκνυται για βόλτες και shopping στις μοδάτες boutiques κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ το βράδυ γίνεται σημείο συνάντησης της νεολαίας.
Για να δείτε τους πάντες και τα πάντα στην κεντρική πλατεία της πόλης, Presernov. Στο μέσο της δεσπόζει το άγαλμα του Σλοβένου ποιητή  France Preseren.
Για να διασχίσετε μαζί με δεκάδες τουρίστες την πολυσύχναστη γέφυρα Tromostovje,στον ποταμό Ljubljanica, αλλά και την Zmajski most (Γέφυρα των Δράκων), σήμα κατατεθέν της πόλης. Για να επισκεφθείτε το κάστρο του 15ου αι., που δεσπόζει σε ένα ύψωμα στη όχθη του ποταμού, και τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάουμε τις εξαιρετικές νωπογραφίες.
Για να μυηθείτε στα μυστικά της τοπικής κουλτούρας στη Μetelkova City. Πρόκειται για ένα παλιό στρατόπεδο, το οποίο σήμερα φιλοξενεί καλλιτεχνικά εργαστήρια, galleries, θεατρικές ομάδες αλλά και clubs που σφύζουν από ζωή...
Για να παρακολουθήσετε κάποια συναυλία, κυρίως κλασικής μουσικής, στο Krizanke, ένα μοναστήρι που μετατράπηκε σε πολυχώρο.
Για να χαζέψετε κόσμο και βιτρίνες στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, την οδό Cop.
Τέλος, για να ανακαλύψετε σπάνιες αντίκες στην κυριακάτικη αγορά κατά μήκος του ποταμού!

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top