shark24

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τα 10 πιο περίεργα σπίτια του κόσμου -Ντιζάιν που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Δεν χάλασε η οθόνη, ούτε έχετε παραισθήσεις, ούτε έχουν υποστεί επεξεργασία οι παρακάτω φωτογραφίες. Πολύ απλά, αυτά τα κτίρια είναι παράξενα
.








Αυστρία
Το συγκεκριμένο κτίριο χτίστηκε από δύο Πολωνούς αρχιτέκτονες, τον Irek Glowacki και Marek Rozanski. Και ναι, είναι όλα ανάποδα. Για αυτό έγινε αξιοθέατο.
upsidehouse2
ad-terfens-austria
Ολλανδία
Ονομάζονται κυβό-σπιτα και μοιάζει αδύνατο να κατοικηθούν. Ισορροπούν πάνω σε εξάγωνους πυλώνες και οι οροφές τους έχουν κλίση 45 μοιρών, ακουμπώντας η μία πάνω στην άλλη, πράγμα που τα κάνει εντυπωσιακά.
cubehouse1
cubehouse2
cubehouse3
Κορέα
Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο κτίριο, χρησιμοποιείται ως καφετέρια και η κλίση που έχει δεν είναι μόνο για εντυπωσιασμό. Υπάρχει και στο εσωτερικό, κάνοντας την επίσκεψη στην κεκλιμένη τουαλέτα, πρωτόγνωρη εμπειρία.
korea3_4
korea2_3
Σουηδία
Ονομάζεται «Turning Torso» και είναι κατασκευασμένο από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Santiago Calatrava. Έχει 54 ορόφους και 147 διαμερίσματα, σπα και κελάρι για κρασιά.
sweden_turning_torso_desktop_1181x1501_wallpaper-428859
turning_torso
Νότια Κορέα
Ίσως το πιο κοντά στο φυσιολογικό, κτίριο, «το σπίτι που γέρνει» είναι κατασκευασμένο με αυτόν τον τρόπο, ώστε να αυξάνεται η έκθεση του στο ηλιακό φως.
leaninghouse1
leaninghouse2
Τσεχία
Ο δημιουργός , Frank Gehry, ονόμασε το συγκεκριμένο κτίριο «Fred and Ginger», εμπνευσμένος από το χορευτικό δίδυμο Fred Astaire και Ginger Rogers, γιατί το κτίριο μοιάζει όντως με ζεύγος χορευτών
fredginger
Αγγλία
Το συγκεκριμένο κτίριο, δεν είχε την πρόθεση να είναι έτσι. Αλλά είναι χτισμένο πάνω σε ορυχείο εξόρυξης γαιάνθρακα και ο ιδιοκτήτης του ορυχείου μία μέρα το «παράκανε», με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρήσει και να δημιουργηθεί μόνιμο κοίλωμα. Βέβαια, επειδή χρησιμοποιείται ως παμπ, δημιουργεί την ψευδαίσθηση στους πελάτες, ότι έχουν μεθύσει πίνοντας μόνο μία μπύρα.
crooked241
SONY DSC
Πολωνία
Το «Τρελόσπιτι»όπως ονομάζεται το κτίριο, έμπνευση των σχεδιαστών Szotyńscy & Zaleski, μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, σαν είδωλο από παραμορφωτικούς καθρέφτες.
10616269_10152469510815824_1548975192737775955_n
krzywydomek1
Αυστραλία
Αδερφάκι του «κτιρίου των χορευτών», αφού είναι δημιουργία του ίδιο σχεδιαστή Frank Gehry, στεγάζει τη σχολή οικονομικών του Σίντνεϊ. Οι καμπύλες συνεχίζονται και μέσα στο κτίριο.
curvedschool1
Αγγλία Νο2
Το τσαπατσούλικο αυτό κτίριο, είναι δημιουργία του καλλιτέχνη Alex Chinneck που θέλει να ξεγελάσει, κάνοντας τον θεατή να νομίζει ότι η πρόσοψη του κτιρίου έχει γλιστρήσει και ο πάνω όροφος έμεινε εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα.
sloppybuilding
sloppybuilding2
πηγή

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top