shark24

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

ΖΩΔΙΑ: Πώς ψηφίζει το κάθε ζώδιο και με ποια κριτήρια!

ΚΡΙΟΣ Ψηφίζει αυθόρμητα και με ενθουσιασμό, έχοντας την πεποίθηση πως θα καθοδηγήσει τα πράγματα και την αφέλεια να ακολουθεί μία κομματική γραμμή, χωρίς να την κρίνει αυστηρά.
Συνήθως ψηφίζει το κόμμα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, γιατί ο ίδιος δεν έχει μάθει να χάνει. Η πολιτική τον ενδιαφέρει μόνο ως εκεί, που του επιτρέπει να δράσει. Η σκιά του Κολοκοτρώνη είναι πάντα ζωντανή μέσα του και έτοιμη να πρωτοστατήσει στις εξελίξεις.ΤΑΥΡΟΣΒαδίζει στα σίγουρα και τα δοκιμασμένα και δύσκολα αλλάζει την προτίμησή του. Αν δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό διακύβευμα, ενδιαφέρεται ελάχιστα για τη διαδικασία της ψήφου, ωστόσο θα μπορέσει να διασκεδάσει την όλη κατάσταση, απολαμβάνοντας το χορταστικό γεύμα κατά την διάρκεια των αποτελεσμάτων. Θα αναγάγει σε μακρόσυρτη απόλαυση και την ψηφοφορία, ενώ θα ψηφίσει προτάσσοντας το οικονομικό του συμφέρον. Άλλωστε ο ζωδιακός εκπρόσωπος, ο Βλαδίμηρος Λένιν, αφιέρωσε τη ζωή του πρωταρχικά, στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.

ΔΙΔΥΜΟΙΕίναι πιθανόν να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας, είτε με βάρδιες στα κομματικά περίπτερα, που θα μοιράζουν φυλλάδια και επιχειρήματα, είτε πρωτοστατώντας στα πηγαδάκια. Για τον Δίδυμο τέτοιες μέρες είναι ότι και για τα νησιά τα πανηγύρια. Ξεδίνει στη φιέστα και συνήθως ψηφίζει όποιον ανταποκρίνεται στο επικοινωνιακό του προφίλ. Με πρότυπο τον ομοζωδιακό τους επαναστάτη Γκυστάβ Κουρμπέ αλλά και τον Μαρκήσιο ντε Σαντ υπό μάλης αναπτύσσουν τις θεωρίες και τις διάφορες τακτικές τους, μέχρι τελικής πτώσης.

ΚΑΡΚΙΝΟΣΣίγουρα θα ψηφίσει κατά ...οικογενειακή συνείδηση. Πιθανότατα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μαζί με όλο το σόι και βέβαια προηγούνται πάντα οι οικείοι υποψήφιοι. Με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψήφος θα είναι χρωματισμένη συναισθηματικά. Με ίνδαλμα τον αγωνιστή κατά του ρατσισμού Νέλσον Μαντέλα, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα μαζί με την αγαπημένη του φράση «hamba kahle», η οποία σημαίνει «να προχωρείς αργά».

ΛΕΩΝΘα ετοιμαστεί στην τρίχα με φανταχτερά χρώματα, πηγαίνοντας να ψηφίσει προς το τέλος, αφού ξενύχτησε στη λαμπερή πολιτική δεξίωση που παρευρέθηκε. Εισέρχεται επιβλητικός και ανέκφραστος, χωρίς να αφήνει υπόνοιες για την προτίμηση του. Για το Λέοντα η ψήφος είναι θέμα στρατηγικής και κυβερνητικής κουλτούρας, όπως ακριβώς για τον Ναπολέων Βοναπάρτη, που σφράγισε τους αιώνες με τη λάμψη της μεγαλοφυΐας του. Ωστόσο επειδή κανείς δεν επαρκεί για τις βασιλικές του αντιλήψεις, ένα ...χρυσό ψηφοδέλτιο θα ήταν το ιδανικό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣΧαρακτηρίζεται από το ότι βάζει ακριβώς όσους σταυρούς χρειάζονται. Θα σχολιάζει ασταμάτητα σε όλη την προεκλογική περίοδο, κρίνοντας και επικρίνοντας τα λεγόμενα όλων. Οι απόψεις του είναι ευμετάβλητες παρόλο που γνωρίζει καλά τα πολιτικά κατατόπια. Είναι το ιδανικό μέλος μιας εφορευτικής επιτροπής και μια κινητή πολιτική εγκυκλοπαίδεια που νοιάζεται για την ουσία αλλά χάνεται στη λεπτομέρεια. Η ψήφος του θα είναι επιμελώς διφορούμενη, όπως και οι ενέργειες του εκπρόσωπου του ζωδίου Ελευθέριου Βενιζέλου, με τη συνοδεία της φράσης «τελικώς επτωχεύσαμεν», που είναι και επίκαιρη.

ΖΥΓΟΣΊσως η πιο δύσκολη ψήφος! Δεν θέλει να κακοκαρδίσει κανέναν και ελίσσεται διπλωματικά, απέναντι σε όσους τον ρωτούν τι θα ψηφίσει. Πάντως υπό κανονικές συνθήκες είναι ένα από τα ζώδια της πολιτικής, ψηφίζοντας με τη λογική της ένταξης πολλών μικρών κομμάτων. Οι Ζυγοί δεν ψηφίζουν τους κυρίαρχους, αλλά οραματίζονται μια οικουμενική κυβέρνηση. Πάντα υπέρ της κοινωνικής προόδου, ακολουθούν τη γραμμή του Μαχάτμα Γκάντι και της παθητικής, χωρίς βία αντίστασης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣΗ ψήφος για έναν Σκορπιό είναι πάνω απ' όλα μυστική και συχνά άλλο δηλώνει κι άλλο ψηφίζει. Συνηθίζοντας να εμβαθύνει στις καταστάσεις, παρακολουθεί δύσπιστα την προεκλογική εκστρατεία, κεντρίζοντας τη ματαιοδοξία των γύρω του. Δεν θεωρεί κανέναν κατάλληλο για να κυβερνήσει, αφού βασίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις επιβίωσης, άποψη που δανείζεται από τον ομοζωδιακό του Σαρλ Ντε Γκωλ. Δύσκολα μπορεί να αγνοήσει την κυβερνητική ανεπάρκεια, απαντώντας με την απαξιωτική αδιαφορία του.

ΤΟΞΟΤΗΣΈχει άποψη από την πρώτη στιγμή και ρητορεύει αδιάκοπα, φιλοσοφώντας παράλληλα τα καθέκαστα. Όλα αυτά μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ μπύρας και αβάσιμης αισιοδοξίας. Όμως πολλές φορές η ψήφος του είναι ό, τι και το κομφετί τις Απόκριες. Πετιέται άσκοπα και μόνο για μπούγιο! Ο λάτρης της καλοπέρασης θα ψηφίσει ανάλογα, φροντίζοντας εκείνη την ημέρα να αναβιώσει το φιλοσοφικό χιούμορ του εκπρόσωπου του ζωδίου του Ουίνστον Τσώρτσιλ με τη φράση: «Η ιστορία θα είναι καλή μαζί μου γιατί σκοπεύω να τη γράψω».

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣΣ'ιγουρα θα προτιμούσε να είναι υποψήφιος παρά ψηφοφόρος. Συνήθως τάσσεται υπέρ του δυνατού, υποστηρίζοντας παράλληλα τη συντηρητική μερίδα της παράταξης που επιλέγει. Δεν έχει απαραίτητα προσωπικό συμφέρον, αλλά μια ενδόμυχη επιθυμία να αλλάξει τον κόσμο, μέσα από τις ηθικές αρχές, που τον διέπουν. Ακολουθώντας τον ισχυρό, ισχυροποιεί τη διαμαρτυρία του, όπως ακριβώς και ο Αιγόκερως Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που αγωνίστηκε για την επανάσταση των αξιών.

ΥΔΡΟΧΟΟΣΜέχρι την έναρξη της ψηφοφορίας θα έχει αφισοκολλήσει ολόκληρα τετράγωνα και θα έχει ανεβοκατέβει στα κομματικά γραφεία, τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα. Για τον Υδροχόο οι μέρες αποπνέουν ιδεαλισμό, ακόμα και αν είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην τον πείθει ουσιαστικά κανείς. Το πολιτικό αλισβερίσι είναι γι' αυτόν το πιο γοητευτικό ψέμα, στο οποίο εντάσσεται. Όταν ψηφίσει προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του -και τους άλλους- πως έκανε την καλύτερη επιλογή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν υπέγραφε το σύμφωνο με τις ΗΠΑ και την τράπεζα των Rockefeller!

ΙΧΘΥΕΣΨηφίζει με βάση εκείνο που ονειρεύεται και φαντάζεται σαν ιδανικό. Επειδή όμως αυτό δεν υπάρχει, αναμοχλεύει τις φαντασιώσεις του αποτυπώνοντάς τις σε ένα κόμμα, με τις πιο μεταρρυθμιστικές επιδιώξεις. Έχουν πάντα καλή πρόθεση για ψήφο και δεν φανατίζονται ούτε για τις οικολογικές τους ανησυχίες. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά κάνει παρατυπίες και το ψηφοδέλτιό του ακυρώνεται. Η Περεστρόικα του «δικού του» Γκορμπατσώφ είναι το πάγιο όνειρό του, αφού η αναδιάρθρωση είναι καθημερινή του συνήθεια.
astrology.gr
 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top