shark24

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

12 διάσημες εφευρέσεις που έγιναν από γυναίκες

Δεν είναι μια, ούτε δύο αλλά 12 αντικείμενα που εφευρέθηκαν από γυναίκες και είμαστε πολύ υπερήφανες για αυτό!











Την αρχή κάνουμε με τις εφευρέσεις που άφησαν ιστορία και δημιουργήθηκαν από γυναίκες. Woman power!

Πλυντήριο πιάτων


Η πλούσια Αμερικανίδα Josephine Cochrane ανακάλυψε το 1886 το πλυντήριο πιάτων το οποίο δε διαφέρει σε πολλά από το σημερινό. Λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1893, η Josephine Cochrane κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη μηχανική κατασκευή στην παγκόσμια έκθεση. Σε ευχαριστούμε πολύ Josephine!

Ασύρματη επικοινωνία

Η Hedy Lamarr εκτός από ηθοποιός ήταν και η συνδημιουργός του συστήματος ασύρματης επικοινωνίας το οποίο έγινε με σκοπό να πολεμήσει τους ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη στα κινητά τηλέφωνο και στην τεχνολογία WIFI.

Φίλτρο καφέ

Το 1908, η Γερμανίδα εφευρέτρια Melitta Benz, πειραματίστηκε με το απορροφητικό χαρτί του γιου της και ένα δοχείο από τρύπες με αποτέλεσμα να δημιουργήσει το φίλτρο καφέ και η επιχείρηση να παραμένει κερδοφόρα μέχρι σήμερα.

Τηλεφωνικό Κέντρο


Η μαθηματικός Erna Schneider Hoover δούλεψε στην εταιρία Bell επί 30 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων κατασκεύασε το τηλεφωνικό κέντρο το 1967. Συγκεκριμένα, εκατοντάδες τηλεφωνήματα μπορούσαν να συνδεθούν την ίδια στιγμή χωρίς να υπάρχει υπερβολική φόρτωση του δικτύου.

Γυαλί που δεν αντανακλά

Το γυαλί δεν ήταν και το πιο αξιόπιστο προϊόν μέχρι το 1935 όταν η Katherine Blodgett δημιούργησε το γυαλί το οποίο διαθέτει επίστρωση, μειώνει την αντανάκλαση και την παραμόρφωση. Αποκαλείται και ως αόρατο γυαλί για την αξιοπιστία του και αν κατά λάθος πέσεις πάνω του, εκείνη φταίει για αυτό!

Το μοντέρνο σύστημα πυραυλικών κινητήρων διαστήματος

Το 1967 η Yvonne Brill από τη NASA δημιούργησε μια μηχανή που μειώνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό το προωθητικό που είναι απαραίτητο, είναι πιο έμπιστο και αποτελεσματικό από το παλιότερο σύστημα και βιώσιμο σε μεγάλες αποστάσεις.

Το υλικό για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα

Kevlar, ονομάζεται το υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή των αλεξίσφαιρων γιλέκων και θεωρείται από τα ισχυρότερα υλικά στον κόσμο. Εφευρέτριά του είναι η Stephanie Kwolek η οποία το ανακάλυψε σχεδόν τυχαία το 1966 όταν έψαχνε υλικό για ισχυρότερα ελαστικά. Τότε μαζί με την ομάδα της δημιούργησαν ένα θολό χημικό διάλυμα το οποίο παραλίγο να πετούσαν ωστόσο η Stephanie Kwolek έπεισε την ομάδα της να το ερευνήσουν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε αυτήν την ανακάλυψη.

Τεστ Apgar


Μόλις το νεογνό έρθει στον κόσμο τότε υποβάλλεται σε ένα σωρό εξετάσεις μεταξύ αυτών και το τεστ Apgar το οποίο πήρε το όνομά του από την ιατρό Virginia Apgar το 1952. Το συγκεκριμένο τεστ βοηθά τον παιδίατρο να αξιολογήσει πόσο καλά λειτουργεί ο οργανισμός του νεογέννητου και γίνεται πέντε λεπτά μετά τη γέννησή του.

Φάρμακα κατά του μύκητα

Δύο γυναίκες, η Rachel Fuller Brown και η Elizabeth Lee Hazen συνεργάστηκαν σε μια σειρά από τεστ με σκοπό να εξαλείψουν τους μύκητες που συνέλεξαν από το έδαφος. Αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή του φαρμάκου Nyastin που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των μυκητιάσεων.

Υπολογιστές


Η Grace Hopper μαζί με τον Howard Aiken δημιούργησαν τον πασίγνωστο υπολογιστή ''Mark I'' το 1944 του οποίου ο όγκος έπιανε ένα ολόκληρο δωμάτιο και μετέφραζε τη γλώσσα σε κώδικα. Ήταν μια από τους πρώτους προγραμματιστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Φάρμακα για τη λευχαιμία, AIDS, ελονοσία

Η Gertrude Bell Elion κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για τη συμβολή της στη φαρμακευτική αφού δημιούργησε περίπου 45 διαφορετικά φάρμακα. Μεταξύ αυτών, για τη λευχαιμία, τον καρκίνο, τη μηνιγγίτιδα, τον καρκίνο και το πρώτο ανοσοκατασταλτικό. Επίσης, είχε την εποπτεία στην κατασκευή του πρώτου φαρμάκου κατά του AIDS.

Μικροηλεκτρόδια

Η Ida Hyde ήταν η πρώτη γυναίκα που έκανε έρευνα στο Harvard Medical School και εφηύρε τα μικροηλεκτρόδια, μια συσκευή που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του κυττάρου. Οι ερευνητές τα χρησιμοποιούν στη νευρολογία και στην καρδιολογία.
Πηγή: Bustle 

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top