shark24

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ποιοι είναι οι 2 TOP προορισμοί, παγκοσμίως, για τον Μάρτη; (PHOTOS)

Επειδή όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται κανείς τη σωστή ώρα στο σωστό μέρος, αυτό το μήνα ταξιδεύουμε στην Ινδία (India) για να γιορτάσουμε το Φεστιβάλ Holi και στη Σουηδία (Sweden) για να τιμήσουμε μια άλλη, λιγότερο γνωστή αλλά πολύ γλυκιά γιορτή!!

2015-02-27-shutterstock_252817174.jpg
Το πάρτυ των χρωμάτων!
Ημερομηνία
6-8/03/2015
Το εν λόγω φεστιβάλ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το χειμώνα και να καλωσορίσουμε την άνοιξη! Πραγματοποιείται στην πόλη Holi της Ινδίας και, ως γιορτή των χρωμάτων, πετάει ο ένας στον άλλον τη λεγόμενη ulal , δηλαδή βαφή σε μορφή πούδρας. Επίσης, βαμμένο νερό εκτοξεύεται από σύριγγες, και μπαλόνια!
www.holifestival.org
2015-02-27-shutterstock_162415823.jpg
Η γιορτή της βάφλας! (Waffle Day)
Ημερομηνία
25/03/2015
Η Ημέρα της Βάφλας, που γιορτάζεται στη Σουηδία, μοιάζει εκ πρώτης όψεως σαν την κίνηση μιας μεγάλης εταιρίας να προωθήσει τα προϊόντα της. Κι όμως, ο λόγος είναι σχεδόν απίστευτος! Στις 25 Μαρτίου είναι η γιορτή του Ευαγγελισμού, τότε που ο αρχάγγελος Γαβριήλ είπε στη Μαρία ότι ήταν έγκυος στον Ιησού. Στα σουηδικά "η Κυρία μας" ( "Or Lady" - "Vår Fru") ηχεί περίπου όπως και η λέξη βάφλα (Vå𐀀fflor). Είναι προφανές λοιπόν ότι στη Σουηδία, και η παραμικρή γλωσσική ομοιότητα είναι μια καλή ευκαιρία για βάφλες!
www.visitsweden.com


 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top