shark24

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

10 τροφές που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σας

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών από το διαδίκτυο που αφορούν την υγιεινή διατροφή και τις τροφές που κάνουν καλό στον οργανισμό μας...







 Υπάρχει όμως και πιο συγκεκριμένη λίστα με τρόφες τα οποία είναι ευεργετικά για τηλειτουργία του εγκεφάλου και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του άρα και στηναύξηση της παραγωγικότητας μας μέσα στη μέρα.

Αν επιθυμείτε να αυξήσετε τις δεξιότητες σας στις διαπραγματεύσεις, τη συγκέντρωση σας και την αφοσίωση σας, ενσωματώστε τις παρακάτω τροφές στο πρόγραμμα σας.
  1. Τα μούρα σύμφωνα με έρευνες βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου από τα αποτελέσματα της γήρανσης, άρα προστατεύοντας τη μνήμη και τις εγκεφαλικές σας λειτουργίες, θα μπορείτε να είστε πιο παραγωγικοί σε ότι κάνετε!
  2. Οι μπανάνες σας δίνουν όλη την απαραίτητη γλυκόζη που χρειάζεται ο εγκέφαλος σας για μία μέρα.
  3. Τα αυγά ενισχύουν τη μνήμη και τον χρόνο αντίδρασης, αποτελώντας δύο σημαντικούς λόγους να τα συμπεριλάβετε στο πρωινό σας.
  4. Ο σολομός περιέχει ωμέγα 3, βιταμίνη Β και σίδηρο, τρία λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη σκέψη.
  5. Οι θρεπτικές ουσίες που εμπεριέχει η μελιτζάνα κρατάει σε εγρήγορση τον εγκέφαλο σας, βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και των αγγελιοφόρων μορίων.
  6. Το σπανάκι βελτιώνει την ικανότητα εκμάθησης και τη μνήμη, ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στη μείωση των τοξινών και την καταστροφή των κυττάρων.
  7. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση, ενώ η σοκολάτα γάλακτος ενισχύει τον χρόνο αντίδρασης και τη μνήμη.
  8. Το πράσινο τσάι ενισχύει και αυτό τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Με τις κατεχίνες που περιέχει βοηθάει στην πνευματική χαλάρωση.
  9. Τα ωμά καρότα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι η γλυκόζη που περιέχουν διασπάται αργά και βοηθά τον εγκέφαλο σας να έχει ένα σταθερό ρυθμό όλη μέρα.
  10. Το μπρόκολο δεν αποκαλείται άδικα «υπερτροφή» καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, η οποία παίζει πρωταρχικό ρόλο στην υποστήριξη της γνωστικής λειτουργίας και της εγκεφαλικής δύναμης.
Με πληροφορίες από themuse.com


 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top