shark24

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Xmas trip: γιατί η Νορβηγία πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός σας

Η Νορβηγία με την τόσο παράξενη γεωμορφολογία, με τα μοναδικά δάση και τα βαθιά φιόρδ, είναι ένας ιδιαίτερος και πανέμορφος προορισμός που μπορεί να κάνει εντελώς διαφορετικές τις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές σας.
Σε μια χώρα που οι κορυφές των βουνών της έχουν μόνιμο παγετό, μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει πως τα Χριστούγεννα στο ονειρικό πλαίσιο που θέτουμε από παιδιά, θα εκπληρωθούν στο έπακρον... Οι φυσικές ομορφιές της Νορβηγίας είναι ανεξάντλητες και ο πολιτιστικός της πλούτος ομοίως. Η πρωτεύουσα, το Όσλο, βρίσκεται στο φιόρδ Oslofjord, περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και βουνά κι από το Marka, ένα δάσος, εύκολα προσβάσιμο από την πόλη. Γύρω από το Όσλο υπάρχουν 40 νησιά, ενώ στη ευρύτερη περιοχή θα βρείτε 343 λίμνες.
Τα νησιά Lofoten, με την πυκνή τους βλάστηση και τα απότομα βράχια που καταλήγουν στα παγωμένα νερά της βόρειας Νορβηγίας κι εκέι θα βρείτε γραφικά ψαροχώρια και τα καταλληλότερα μονοπάτια για πεζοπορία και ποδήλατο. Το χειμώνα εκεί θα βιώσετε τη μοναδική εμπειρία του φαινομένου των πολικών νυχτών και θα μάθετε την ιστορία των Βίκινγκ. Το φιόρδ Geirangerfjorden αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η διάσχιση αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία.
Odda
Οslo
Trømso, xmas στον Αρκτικό Κύκλο.
Bleik
Ξύλινη Εκκλησία στο Borgund.
Geirangerfjord
Glacier
Τα νησιά Lofoten
Γέφυρα στα νησιά Lofoten
Lyseveien
Ramberg
Reine
Reihebrigen
roros
Renndølsetra
Senja
Trollstigen
Vaeroy
 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top