shark24

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Παραδοσιακές Συνταγές - Η αυθεντική κερκυραϊκή παστιτσάδα | Είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στην Κέρκυρα και προσφέρεται σε επίσημα γεύματα και γιορτές

Είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στην Κέρκυρα και προσφέρεται σε επίσημα γεύματα και γιορτές 









Υλικά για 4 άτομα 
1 κοτόπουλο ή κόκορα
500 γρ. μακαρόνι χονδρό για παστίτσιο
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαυροδάφνη
500 γρ. ντοματοπελτέ
1 ξυλάκι κανέλλας και κανέλλα σε σκόνη
5 γαρύφαλλα
5 κόκκους μπαχάρι
5 κόκκους μαύρο πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο σε κομμάτια. Το ροδίζουμε μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο -περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν, τα "σβήνουμε" με τη μαυροδάφνη. Μετά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Το χαρακτηριστικό και το μυστικό της νόστιμης παστιτσάδας είναι η κανέλλα.
Αφού ρίξουμε την κανέλλα, ανακατεύουμε ελαφρώς, καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαΐ να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αν δούμε ότι το κοτόπουλο πίνει τη μαυροδάφνη και δεν λιώνει, αναπληρώνουμε με κρασάκι. Όσο πιο αργά μαγειρεύεται τόσο πιο ζουμερό και μαλακό γίνεται.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν.
Σερβίρουμε τα χονδρομακάρονα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω το κρέας με την κόκκινη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
http://www.greekguide.com/
 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top