shark24

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Κι όμως... υπάρχει ένα ελληνικό χωριό που δεν καπνίζει κανείς!

«Κι εμείς οι τρεις στον καφενέ, τσιγάρο, πρέφα και καφέ» τραγουδούσε στα τέλη της δεκαετία του '60 ο Κώστας Χατζής περιγράφοντας όλη την καθημερινότητα ενός καφενείου στα ελληνικά χωριά...
Μία καθημερινότητα που κρατάει μέχρι και σήμερα καθώς η κλασική εικόνα που αντικρίζει κάποιος σ' ένα καφενείο ενός χωριού είναι άνθρωποι, κυρίως άνδρες, που πίνουν καφέ, κρατώντας ένα τσιγάρο στο χέρι.
Κι όμως, υπάρχει ένα χωριό που αποτελεί εξαίρεση στην παραπάνω εικόνα. Στην Κρήτη - έναν τόπο που σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες οι άνθρωποι είναι «θεριακλήδες» - υπάρχει ένα χωριό, κοντά στο Ηράκλειο χωρίς ούτε έναν καπνιστή. Πρόκειται για το χωριό Σκοτεινό, που βρίσκεται 22,5 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, λίγο πιο πάνω από τις Γούβες.
Κάντε LIKE στη σελίδα του Amazing photos in Greece  για να δείτε  τις ομορφιές της Ελλάδας  με πάνω από 2 000 φωτογραφίες
Σε αυτή την περιοχή την δεκαετία του '70 οι κάτοικοι τυχαία αποφάσισαν να κόψουν το τσιγάρο και να μην το ξαναπιάσουν ποτέ. «Σε αυτό το χωριό δεν καπνίζει κανείς από την δεκαετία του '70.
Εγώ έλειπα από το Σκοτεινό για αρκετά χρόνια κι όταν επέστρεψα αντίκρισα ένα χωριό στο οποίο δεν καπνίζει κανένας. Αυτό μεταδώσαμε και στα παιδιά μας με αποτέλεσμα ούτε επόμενη γενιά να έχει αυτό το κακό συνήθειο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο Ζαχαρίας Μουδατσάκης, κάτοικος του χωριού.
Οι Σκοτεινιανοί δηλώνουν υπερήφανοι γι' αυτή τους την συνήθεια και τονίζουν σε όλους τους επισκέπτες ότι όποιος θέλει να καπνίσει να έχει ήδη προμηθευτεί τα τσιγάρα του καθώς στο χωριό δεν πρόκειται να βρει ούτε για... δείγμα.
«Ο επισκέπτης που θα έρθει στο χωριό δεν θα μπορεί να βρει τσιγάρα. Δεν πουλάνε πουθενά. Θα πρέπει να κρατάει μαζί διαφορετικά θα μπει στο δικό μας το λούκι», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ζερβάκης.





E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top