shark24

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Frink!: Η εφαρμογή που σου χαρίζει δωρεάν ποτά κάθε βράδυ

Μια δωρεάν εφαρμογή σου χαρίζει κάθε βράδυ ένα ποτό για να ανακαλύψεις καινούρια «στέκια» και να απολαμβάνεις το ποτό σου χωρίς να πληρώνεις... 
Το Frink! αποτελείται από μια ομάδα 11 νέων ανθρώπων, που πολλοί από αυτούς, αξιοποιούν τις σπουδές τους, αναλαμβάνοντας τον κατάλληλο τομέα της εφαρμογής. Η ιδέα της εφαρμογής ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και λειτούργησε δοκιμαστικά το  καλοκαίρι. Από τον Οκτώβριο η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί με γρήγορους ρυθμούς στην Αθήνα, όπου ζουν και οι δημιουργοί της.
Εδώ και δυο εβδομάδες και οι Θεσσαλονικείς έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους και να επισκεφτούν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, απολαμβάνοντας δωρεάν το ποτό τους. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν έξι επιχειρήσεις, από την περιοχή του κέντρου, του Ευόσμου, των Συκεών και της Χαριλάου. Ενώ, αναμένεται σύντομα και η προσθήκη νέων επιχειρήσεων.
Η ιδέα για την εφαρμογή
«Ο Στέφανος, μια ημέρα ήταν κάπου στο Μοναστηράκι, έξω από μια γνωστή αλυσίδα καφέ. Εκείνη την ημέρα η αλυσίδα καφέ, έδιναν δωρεάν καφέ και είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη ουρά από κόσμο. Στην ουρά περίμενε και ο Στέφανος και εκείνη την ώρα σκεφτόταν πως ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτές τις κινήσεις αυτή την περίοδο. Έτσι του ήρθε η ιδέα αυτό να γίνει στοχευόμενα, δηλαδή να υπάρχουν μαγαζιά που να δίνουν σε περιορισμένο αριθμό δωρεάν προϊόντα, μέσω ενός application που είναι άμεσο» αφηγείται ο Αντώνης Μαργέτης, Customer Manager της εφαρμογής στο Seleo. 
Αρχικά σκέφτηκαν να μοιράζουν δωρεάν καφέδες, όμως μετά σκέφτηκαν «πως η νύχτα έχει περισσότερη ίντριγκα»  και ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη της εφαρμογής με ποτά. Επίσης διαπίστωσαν, μετά από έρευνα, πως ο κόσμος πηγαίνει πάντα σε συγκεκριμένα μαγαζιά και δεν δοκιμάζει καινούριες επιλογές, κυρίως λόγω οικονομικών. Έτσι, αποφάσισαν πως με το Frink! θα παροτρύνουν τον κόσμο να επισκεφτεί καινούρια μέρη αλλά θα βοηθήσουν και τα μαγαζιά να μαζέψουν κόσμο. 
«Είναι μια απάντηση στην κρίση, που αυτή την περίοδο τα μαγαζιά πονάνε. Με την εφαρμογή, οι επιχειρηματίες μπορούν να μαζέψουν κόσμο στο μαγαζί τους, όποια ημέρα θέλουν οι ίδιοι» λέει ο Αντώνης Μαργέτης.
Πως μπορείς να κερδίσεις δωρεάν ποτό κάθε βράδυ
Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή (σε Android και iOS), να κάνει μια γρήγορη εγγραφή και καθημερινά να  βλέπει ποια μπαρ προσφέρουν ένα κερασμένο ποτό. Αρχικά κουνάς το σέικερ που εμφανίζεται στην οθόνη και βλέπεις αν κέρδισες ένα ποτό. Αφού θα βρεις το μπαρ που θέλεις να επισκεφθείς, πατάς το κουμπί «Κράτησέ το!» και… κρατάς ένα από τα frinks που προσφέρει απόψε. Το ίδιο βράδυ επισκέπτεσαι το bar, δείχνεις με το κινητό σου το ηλεκτρονικό κουπόνι στο προσωπικό και αυτοί σου δίνουν ένα κερασμένο ποτό. Τόσο απλά, χωρίς καμία συνδρομή.
Στόχος μέχρι το τέλος του 2016 οι 100.000 χρήστες
Μέχρι στιγμής με δικό τους και μικρό μπάτζετ, κατάφεραν να φτάσουν τους 6.000 χρήστες και να συνεργάζονται με 70 επιχειρήσεις. «Μέχρι το τέλος του 2016 θέλουμε να φτάσουμε τους 100.000 χρήστες και να φτάσουμε γύρω στις 200 με 300 συνεργασίες με επιχειρήσεις. Αυτό θα γίνει γιατί κάθε μήνας που περνάει η εφαρμογή γίνεται πιο γνωστή, αλλά δρομολογούμαι και διάφορες κινήσεις με επενδυτές. Θα πάμε σε ένα συνέδριο στη Πολωνία, όπου εκεί θα μιλήσουμε με 200 επενδυτές για να χρηματοδοτήσουν την εφαρμογή.» αναφέρει ο Αντώνης Μαργέτης.
Η εφαρμογή, λόγω του περιεχομένου της και της μορφής της, μπορεί να «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο. «Η ιδέα της εφαρμογής μπορεί να προσαρμοστεί παντού. Ήδη ξεκινάμε συνεργασία με επιχειρήσεις από την Κολομβία και την Ισπανία. Οι χώρες του εξωτερικού ανταποκρίνονται πιο εύκολα σε αυτές τις ιδέες».
http://www.seleo.gr


 
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top