shark24

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η «κούκλα» του Αμβρακικού: Ένας προορισμός ό,τι πρέπει για φθινόπωρο! [βίντεο]

Δίπλα στον Αμβρακικό, στο νότιο κομμάτι του, δεσπόζει μια μικρή πόλη με πολλές ομορφίες και μακραίωνη ιστορία. Μια κωμόπολη, την οποία αξίζει να περπατήσετε για να χαρείτε και να απολαύσετε τις ομορφιές της...






Με το «μπαλκόνι» της να έχει θέα σε όλο τον Αμβρακικό, η γραφική Βόνιτσα, η παραλιακή κωμόπολη με το έντονο νησιώτικο χρώμα, στέκει όλο χάρη.

 Το καλοδιατηρημένο ενετικό κάστρο στον πευκόφυτο λόφο αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο. Η πολυσύχναστη προκυμαία με τα εστιατόρια και τα καφέ, η σύχρονη μαρίνα για αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη, οι δαντελωτές ακρογιαλιές της περιοχής συνθέτουν τη μοναδικκή εικόνα της Βόνιτσας. 

 Στην περιοχή υπάρχουν επίσης πολλοί παλαιοί ναοί, ενώ το όμορφο νησάκι στον κόλπο μπροστά από την πόλη ενώνεται με γέφυρα και προσφέρεται για περιπάτους. Στο όμορφο νησάκι Κουκουμίτσα, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως θέατρα, συναυλίες και χοροί από τους διάφορους συλλόγους χορού που έχουν την έδρα τους στην Βόνιτσα. 

 Η κωμόπολη αποτελεί την έδρα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και ειναι χτισμένη πολυ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, εμπορική αποικία των Κορινθίων, που ιδρύθηκε γύρω στο 630 π.Χ. σε χερσόνησο κοντά στο Άκτιο. Όπως και οι περισσότερες πόλεις της Ακαρνανίας παρήκμασε όταν οι Ρωμαίοι ίδρυσαν τη Νικόπολη στην απέναντι πλευρά του Αμβρακικού και ανάγκασαν τους κατοίκους της περιοχής να μεταφερθούν εκεί. 

Με τον καιρό, στα Βυζαντινά χρόνια η πόλη άκμασε ξανά, με το όνομα Βόνιτσα αυτή τη φορά και στο ακριβές σημείο όπου βρίσκεται σήμερα. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η πόλη πέρασε για ένα μεγάλο διάστημα υπό τον έλεγχο των Βενετών, και συγκεκριμένα από το 1684 έως το 1797. Το 1832 αποτέλεσε τμήμα του νέου Ελληνικού κράτους.



http://www.travelstyle.gr/

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top