shark24

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

10 Τροφές που σε προστατεύουν από τα κρυολογήματα

Μιας και ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει οι κίνδυνοι να πέσουμε θύμα κάποιου κρυολογήματος μεγαλώνουν. Για αυτό σας προτείνουμε 10 τροφές που θα δυναμώσουν τον οργανισμό σας και δεν θα αφήσουν το κρυολόγημα να σας καταβάλλει!




Κοτόσουπα 

Δεν είναι τυχαίο που στα κρυολογήματα προτιμούμε την κοτόσουπα. Δεν είναι μονάχα ένα ελαφρύ γεύμα που δεν θα επιβαρύνει τον ήδη καταπονημένο οργανισμό σου, αλλά τα συστατικά της δρουν και κατά των φλεγμονών, ενώ είναι και αρκετά θρεπτικά για τον οργανισμό σου.

Τζίντζερ

Ανακουφίζει τον πονόλαιμο, ενώ παράλληλα, περιέχει συστατικά που μειώνουν τον πυρετό αλλά και τον πόνο. 


Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια, αλλά και γενικότερα τα εσπεριδοειδή, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C που προστατεύει τον οργανισμό σου και σε θωρακίζει απέναντι στις ασθένειες.

Μαύρο πιπέρι

 Χαρακτηριστικό συστατικό του μαύρου πιπεριού είναι και η πιπερίνη, μια ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση του πυρετού, αλλά και του πόνου, λόγω της αναλγητικής της ιδιότητας.

Σκόρδο

 Και όχι μόνο αυτό, αλλά και το κρεμμύδι και το πράσο, έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου.

Φιστίκια

 Αλλά και γενικότερα όλες οι τροφές που περιέχουν σελήνιο, καθώς το συστατικό αυτό βοηθά στην καλύτερη υγεία του οργανισμού σου. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα φιστίκια, ωστόσο, υπάρχουν και άλλες τροφές στις οποίες το συναντάς. Μεταξύ άλλων, το συκώτι, τα οστρακοειδή και τα ψάρια.


Μανιτάρια

Περιέχουν πολυσακχαρίδες, ένα συστατικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.


Γιαούρτι

α προβιοτικά που περιέχει βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών, που εισβάλλουν στον οργανισμό σου, και εμποδίζουν την αναπαραγωγή τους.


Μέλι

Κλασική τροφή που πρέπει να καταναλώνεις, το μέλι απαλύνει τον πονόλαιμο αλλά και έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές. Προσθέσέ το στη διατροφή σου, μιας και με τη βοήθειά του μπορείς να αντιμετωπίσεις αλλά και να προλάβεις το κρυολόγημα

Κόκκινο κρασί 

 Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο που ένα αλκοολούχο ποτό είναι ικανό να σε προστατεύσει, όμως η ρεσβερατρόλη και οι πολυφαινόλες που περιέχει το κόκκινο κρασί βοηθούν τον οργανισμό σου να αντισταθεί στην «επίθεση» των ιών. 

Πηγή: www.msn.com





 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ.

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top