shark24

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Total και Edison μαζί με τα ΕΛ.ΠΕ. ψάχνουν πετρέλαιο στην Κέρκυρα

Με τους Γάλλους της Total και τους Ιταλούς της Edison θα αναζητήσουν πετρέλαιο στα δυτικά της Κέρκυρας τα Ελληνικά Πετρέλαια.


  Σήμερα (Παρασκευή) οι τρεις συνεταίροι και το υπουργείο Ενέργειας θα μονογράψουν τη Σύμβαση Μίσθωσης, με βάση την οποία θα αναλάβουν την έρευνα και την εκμετάλλευση του «μπλοκ 2» στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συμβούλιου για προσυμβατικό έλεγχο. Στη συνέχεια θα υπογραφεί η οριστική σύμβαση, η οποία θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή.

 Στην κοινοπραξία, το 50% θα ελέγχει η Total και από 25% η Edison και τα ΕΛ.ΠΕ. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στις εγχώριες έρευνες μεγάλοι όμιλοι της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι περιοχές, όπου έχει ήδη γίνει η αρχική έρευνα για υδρογονάνθρακες.

 Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το υπουργείο θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τα ΕΛ.ΠΕ. για το «μπλοκ 10» στον Κόλπο της Κυπαρισσίας, όπου επίσης έχουν ανακηρυχθεί σε «επιλεγείς αιτών», από την προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία. Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΝ, σταθερή βούληση της κυβέρνησης παραμένει η συμμόρφωση των ερευνών και της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με τους ελληνικούς και ευρωπαϊκού κανονισμούς ως προς την υγεία και την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. 

Οι έρευνες και η αξιοποίηση του δυναμικού θα πρέπει να είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια και το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και, ως προς τις θαλάσσιες περιοχές, με τη νέα Οδηγία υπεράκτιας ασφάλειας και το Υπεράκτιο Πρωτόκολλο στη Σύμβαση της Βαρκελώνης.

 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αδιαπραγμάτευτη πολιτική του ΥΠΕΝ είναι να ισχύουν τα αυστηρότερα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής, ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιφέρειες.


http://www.fmvoice.gr

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top