shark24

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Εντελώς ξαφνικά, το Facebook έκανε σήμερα μια δοκιμή που ίσως αλλάξει για πάντα όσα δημοσιεύουμε και γράφουμε

Την Τρίτη το πρωί, το Facebook άρχισε εντελώς ξαφνικά να δοκιμάζει ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν αναρτήσεις που θεωρούν πως περιέχουν ρητορική μίσους, κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί...



Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές αν τελικά εφαρμοστεί. Από τη μία μπορεί να μετριάσει αρκετά το περιεχόμενο το οποίο συχνά έχει φέρει σε δύσκολη θέση το Facebook και ενοχλεί εκατομμύρια χρήστες, αλλά από την άλλη πολλοί αναρωτιούνται τι και πώς θα ορίζει τη ρητορική μίσους. 

 Το σίγουρο είναι πως η ευκολία του να γράφεις ρατσιστικά και επιθετικά ποστς ίσως αποτελέσει παρελθόν αν και αυτό θα εξαρτηθεί και από την «τιμωρία» που θα εφαρμοστεί για τα reports. Για αρχή το Mashabe αναφέρει πως ορισμένοι χρήστες έβλεπαν τη λειτουργία σε κάθε ποστ περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες στις ροές συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων. 

 Το χαρακτηριστικό γνώρισμα έχει εξαφανιστεί για την ώρα, αλλά όχι πριν χρήστες του Twitter το προσέξουν και αρχίσουν να σχολιάζουν. Σύμφωνα με αρκετές αναφορές οι χρήστες του Facebook είδαν ένα κουμπί το οποίο ρωτάει «Μήπως αυτή η ανάρτηση περιέχει ρητορική μίσους;» μαζί με επιλογές "Ναι" ή "Όχι". 



Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δοκιμή δεν κράτησε πάνω από μισή ώρα. Ωστόσο η επιλογή εμφανίστηκε ακόμη και σε δημοσιεύσεις από τον ίδιο τον δημιουργό του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. 


Πηγή: www.lifo.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top