shark24

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Forbes: To μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με έναν CEO

Την κυνηγάς. Oι πιθανότητες να την φτάσεις είναι αντιστρόφως ανάλογες των δεξιοτήτων σου... Πολλοί την μπερδεύουν με την ευτυχία. Αυτοί που την κατακτούν, νιώθουν αήττητοι.





Η επιτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται από την μια ημέρα στην άλλη. Είναι ένα σύνολο ικανοτήτων. Είναι μάχες που κερδήθηκαν και ήττες που κατατροπώθηκαν από την θέληση και το πείσμα. Είναι στόχοι που εκπληρώθηκαν με σχέδιο και στρατηγική. Είναι μια κατάκτηση που δεν έρχεται τυχαία. Κανείς, ποτέ, δεν ξύπνησε μια ωραία πρωία «επιτυχημένος». Επιτυχημένος γίνεσαι. Αρκεί να ακολουθήσεις δρόμους που θα σε εξελίξουν. 

 Η επιτυχία έχει τα δικά της μυστικά. Ο Chris Myers (CEO της εταιρίας BodeTree), σε άρθρο του στο Forbes δίνει ένα δικό του κλειδί για την επιτυχία. Αποκαλύπτει ένα μυστικό που τον βοήθησε να προχωρήσει ουσιαστικά στη ζωή του και να κατακτήσει την κορυφή στην οποία είχε στοχεύσει. 


«Οταν είσαι το εξυπνότερο άτομο στο περιβάλλον σου, τότε βρίσκεται σε λάθος περιβάλλον»
Η επιτυχία είναι για εκείνον «κολλητική»


Οπως αναφέρει στο άρθρο του, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη «Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθε στο σχολείο», εκείνος απάντησε ότι είναι «Η συναναστροφή με ανθρώπους που έχουν “πλούτο”». 

 Ο Chris Myers αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Οταν είσαι το εξυπνότερο άτομο στο περιβάλλον σου, τότε βρίσκεται σε λάθος περιβάλλον». Ο CEO έχει την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος γίνεται πιο «πλούσιος», εξελίσσεται και προχωρά όταν συναναστρέφεται ανθρώπους που έχουν προχωρήσει στη ζωή τους, που έχουν πράγματα να σε μάθουν, που έχουν να σου μεταλαμπαδεύσουν γνώση, που προσπάθησαν να παράξουν κέρδος και τα κατάφεραν. Ανθρώπους που σου μεταδίδουν το πάθος τους, σε μυούν στον πνευματικό τους κόσμο και σε ωθούν στην καινοτομία, στη δράση, στην αναζήτηση. 

 Οταν είσαι με ανθρώπους από τους οποίους δεν έχεις να πάρεις τίποτα, τότε απλά χάνεις πολύτιμο χρόνο μάθησης και εξέλιξης. Ο άνθρωπος που έχει κερδίσει χρήματα στη ζωή του δεν είναι απαραίτητα έξυπνος και ο έξυπνος δεν απαραίτητα επιτυχημένος. Αλλά σίγουρα ο άνθρωπος που βλέπει μακριά, που αρπάζει τις ευκαιρίες και βρίσκεται σε έναν περίγυρο με άτομα που τα κατάφεραν έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει χρήματα στη ζωή του. 

 Oπως αναφέρει ο Chris Myers, το χρήμα δεν είναι τα πάντα αλλά κάνει τον τρόπο ζωής μας πιο ενδιαφέρων. Oταν σέβεσαι, υπολογίζεις και θαυμάζεις ανθρώπους που έχουν προχωρήσει πιο μπροστά από σένα σε οικονομικό επίπεδο, έχεις περισσότερες πιθανότητες να μπεις στον κόσμο τους και να γίνεις ένας από αυτούς. 

 Οι ευκαιρίες που μας δίνονται για να επιτύχουμε δεν είναι τυχαίες. Τις έχουμε προκαλέσει με την ευστροφία μας, με την ανάγκη μας να προχωρήσουμε, με ρίσκο και δουλειά. 

Η επιτυχία φέρνει επιτυχία. Είναι ένα δίκτυο που συνεχώς τροφοδοτείται από σχέσεις που χτίζονται μεταξύ ανθρώπων που δεν επαναπαύονται. Ο καλύτερος τρόπος να γίνεις επιτυχημένος είναι να αναγνωρίζεις την επιτυχία των άλλων και να στοχεύεις να την φτάσεις κι εσύ.


ΠΗΓΗ 
. Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top