shark24

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ο προπονητής που κράτησε την Κέρκυρα στην κατηγορία το 2012 είναι στην κορυφή της Premier League!

Στη χώρα μας ήρθε το 2011 για να αναλάβει τον Ολυμπιακό Βόλου, όμως πρόλαβε να κοουτσάρει μόνο τέσσερα ματς στην Ευρώπη, καθώς συνέπεσε με την απόφαση για τιμωρία των «ερυθρολεύκων» και την διάλυση που ακολούθησε.












Στη συνέχεια, ανέλαβε την Κέρκυρα, καταφέρνοντας να την κρατήσει στην κατηγορία.

Στο Νησί των Φαιάκων είχαν να λένε για τον τρόπο που διαχειριζόταν κάθε παίχτη ξεχωριστά και πώς σε κάθε λάθος μιλούσε εκείνη τη στιγμή, πάντα με ωραίο τρόπο.



Ευγενικός και χαμογελαστός, έκανε τους ποδοσφαιριστές να τον αισθάνονται ως απόλυτο αφεντικό στην προπόνηση και στα παιχνίδια και ως μέλος των αποδυτηρίων τους τις υπόλοιπες στιγμές.

Ακούγεται εύκολο, αλλά οι ισορροπίες είναι πολύ εύκολο να χαθούν και η εμπιστοσύνη πολύ δύσκολο να κερδηθεί. Επίσης, είχαν εντυπωσιαστεί άπαντες από την ένταση των προπονήσεών του και από τον τρόπο που σε λίγο χρόνο κατάφερνε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος ασκήσεων, αλλά και με την εργατικότητά του. «Κανονικός εργασιομανής», έλεγαν βλέποντάς τον να τελειώνει την προπόνηση και αντί να πάει στα παιδιά του, να μένει και να δουλεύει για ώρες στον υπολογιστή. Τότε προτιμούσε το 4-2-3-1 ή το 4-3-3 και προσάρμοζε την τακτική του στις αδυναμίες του αντιπάλου, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στο σκάουτινγκ, αλλά χωρίς να αλλάξει τη δική του διάταξη.

Οι τακτικές αλλαγές ήρθαν με την πάροδο του χρόνου. Δούλευε επίσης πολύ τις στημένες φάσεις και οι κομπίνες που παρουσίαζε δυσκόλευαν ακόμα και τους ίδιους τους παίκτες του! Εκείνοι πάντως που τον έζησαν ήταν σίγουροι ότι με την εργατικότητα, τη μέθοδο και τον χαρακτήρα του θα έφτανε ψηλά. Και πιστεύουν ότι θα πάει ακόμα υψηλότερα.

 Ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει τη δήλωσή του για τους προπονητές των ακαδημιών, αλλά και τον τρόπο σκέψης του, ανήκει στην περίοδο που ήταν στην Κέρκυρα. Ο Γκράθια πήγαινε το παιδί του στην ακαδημία της ομάδας και καθόταν και παρακολουθούσε πάντα χωρίς να παρέμβει ποτέ. Χωρίς να μιλήσει ποτέ στον προπονητή για τον γιο του, χωρίς να μουτρώσει αν δεν έπαιζε, χωρίς να του δίνει οδηγίες με το πρόσωπο χωμένο ανάμεσα στα κάγκελα. Πώς αυτός ο άνθρωπος να μην κερδίσει μετά τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη;Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το
                                                     


                                                               ""Gazzeta.gr""

Εντυπωσιάζει η Γουότφορντ του Γκράθια στην Premier League! 

Η ομάδα του Χάβι Γκαρθία νίκησε και τους Λονδρέζους με 2-1 και έκανε το τέσσερα στα τέσσερα και ισοβαθμεί στην κορυφή με Λίβερπουλ και Τσέλσι. Η Τότεναμ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Ντουκουρέ αλλά μάλλον επαναπαύτηκε από αυτό το προβάδισμα και το πλήρωσε. Η Γουότφορντ βγήκε στην επίθεση και έκανε την ανατροπή με τα γκολ του Ντίνεϊ και του Κάθκαρτ. Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη της Γουότφορντ εις βάρος της Τότεναμ στο πρωτάθλημα μετά από το 1987 και φυσικά έχουν κάθε λόγο να το πανηγυρίζουν.





Ο Χάβι Γκράθια της Γουότφορντ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του Αυγούστου στην Πρέμιερ Λιγκ






 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top