shark24

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Το Μεγάλο Μυστήριο στις παλιές Ελληνικές ταινίες που κανείς δεν είχε προσέξει... [photos+video]

Οι φανατικοί των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών ίσως το έχουν ήδη παρατηρήσει... Ένα μυστηριώδες κάδρο εμφανίζεται σε παλιές ελληνικές ταινίες












Πρόκειται για τον ηθοποιό Βελλισάριο Κοντογιάννη. Την δεκαετία του '50-'60 στις ταινίες της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ κορυφαίος σκηνογράφος ήταν ο αείμνηστος Μάρκος Ζέρβας.

 Οπως δείχνουν όλα, κάποια σκηνικά τα χρησιμοποιούσαν σε διάφορες ταινίες, προφανώς για λόγους οικονομίας. Οι ταινίες στις οποίες εμφανίζεται το εν'λόγω κάδρο είναι: 

1)Το 1959 στην ταινία ''Ο Θησαυρός του μακαρίτη'' ως Χαράλαμπος σύζυγος της Βασιλειάδου. Σε αυτήν την πρώτη εμφάνιση του κάδρου εάν προσέξει κανείς θα δει ότι στο τέλος βγάζει το δεξί του χέρι και ρίχνει ρύζι για τους γάμους της Βασιλειάδου με τον Αυλωνίτη 



2)Το 1961 εμφανίζεται στην ταινία ''Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός'' ως διακοσμητικό κάδρο στο βάθος του καταστήματος με τα βούτυρα-έλαια-λίπη της οικογένειας. 



3)Το 1962 εμφανίζεται πάλι στην ταινία ''Η Κυρία του Κυρίου'' με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και την Γκέλυ Μαυροπούλου σαν Θείος Κωστής που άφησε κληρονομιά 100.000 δρχ. στην ανιψιά του.

 4)Το 1965 εμφανίζεται πάλι στην ταινία ''Υπάρχει και φιλότιμο'' στο γραφείο του βουλευτή Μαυρογιαλούρου ως πατέρας του Κωνσταντάρα.

 5)Και τέλος το 1972 εμφανίζεται και πάλι στην ταινία ''Ο Εχθρός του λαού'' στο γραφείο του Δημάρχου-Εξαδέλφου του γιατρού( Νίκος Κούρκουλος).





Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top