shark24

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

H Kρακοβία της Πολωνίας και το «μυστικό» που… εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της

Η Κρακοβία θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη πόλη της Πολωνίας. Και όχι άδικα.










Υπάρχει μάλιστα ένα αξιοθέατο, το μεγάλο υπόγειο μυστικό της πόλης, που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό και δύσκολο επισκέπτη. Μια απο τις ωραιότερες πόλεις της Πολωνίας είναι η Κρακοβία. Η Κρακοβία μάλιστα «κρύβει» και ένα μεγάλο μυστικό. Ένα αξιοθέατο που είναι σίγουρο που θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη που θα βρεθεί στην πανέμορφη πόλη για πρώτη φορά. 

 Ποιο είναι αυτό; 



 Το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα 

 Το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα βρίσκεται στην πόλη της Βιελίτσκα (Wieliczka) της Πολωνίας και σε απόσταση 15 χλμ. νοτιοανατολικά της Κρακοβίας. Αποτελεί πολιτιστικό μνημείο και έχει περιληφθεί από το 1978 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 


 Το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα ιδρύθηκε κατά τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης. Το 1119, γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στο «λευκό χρυσό» της περιοχής. Η εξόρυξη του αλατιού γινόταν συνεχώς από τους μεσαιωνικούς χρόνους και συγκεκριμένα από το 1290 μέχρι το 1996, οπότε και εξαντλούνται τα αποθέματα αλατιού. 

 Το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες και 300 χλμ. στοές, που είναι λαξεμένες πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες. 

 Το 1950, το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα μετατρέπεται σε μουσείο και αρχίζει να υποδέχεται επισκέπτες. Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του αλατωρυχείου έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες, με συνοδεία πάντοτε ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. με τα πόδια. 

 Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυχείο είναι το Μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του αλατωρυχείου και σε βάθος 130 μέτρων. 

 Πηγή πληροφοριών: el.wikipedia.org

 
 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top