Οι συνομιλίες σου στο ChatGPT δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικές και αυτή είναι η ρύθμιση που θα πρέπει να απενεργοποιήσεις...
Τρίτοι contractors μπορεί να διαβάζουν συνομιλίες στο ChatGPT, όπως είχαμε αναφέρει χθες, για να βοηθήσουν στη βελτίωση των απαντήσεων των μοντέλων.
Συγκεκριμένα, η OpenAI χρησιμοποιεί το feedback αυτών των contractors για να εκπαιδεύσει διάφορα μοντέλα και να τα βελτιώσει, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις οι χρήστες δεν έχουν ιδέα ότι κάτι τέτοιο λαμβάνει χώρα.
Συγκεκριμένα οι contractors αξιολογούν τις απαντήσεις που δίνει το ChatGPT στους χρήστες, ώστε τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τη βελτίωση της συμπεριφοράς των μοντέλων. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συνομιλίες που εξετάζονται δεν αφορούν μόνο μία ερώτηση, αλλά περιλαμβάνουν ολόκληρο το πλαίσιο μιας συνομιλίας.
Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε στους αναγνώστες μας να κάνουν μια συγκεκριμένη ρύθμιση στον λογαριασμό τους, η οποία απαγορεύει στην OpenAI να χρησιμοποιεί τις συνομιλίες μας για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα.
Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η OpenAI στην περίπτωση που ο χρήστης απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία.
Τι ισχύει όταν στέλνουμε feedback στο ChatGPT;
Προσοχή, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και σε ένα ακόμη στοιχείο. Στην περίπτωση που επιλέξουμε να στείλουμε feedback μέσω του πλήκτρου «thumbs up» ή «thumbs down», η OpenAI επισημαίνει ότι ολόκληρη η συνομιλία που συνδέεται με το συγκεκριμένο feedback θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των μοντέλων, ακόμη κι αν έχεις επιλέξει να απενεργοποιήσεις την προηγούμενη ρύθμιση που αναφέραμε.
-Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες του ChatGPT;
Τι θα πρέπει, συνοπτικά, να γνωρίζεις ως χρήστης του ChatGPT στην Ελλάδα;
Η OpenAI μπορεί να χρησιμοποιεί συνομιλίες από προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών για τη βελτίωση των μοντέλων, όταν η σχετική ρύθμιση είναι ενεργή, με το 404 Media να αναφέρει ότι οι contractors εξετάζουν πραγματικές συνομιλίες χρηστών στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Μια συνομιλία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτικός χώρος και πάντοτε θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτές οι συνομιλίες μπορεί να τις δουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε.
Η ρύθμιση που πρέπει να απενεργοποιήσουμε: Μπορείτε να τη βρείτε πατώντας την φωτογραφία του προφίλ σας στη desktop έκδοση και μετά Settings – Data Controls – Improve the model for everyone.
Πηγή : https://techmaniacs.gr
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
