shark24

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Euro 2004: Τα πρωτοσέλιδα του θριάμβου 4/7/2004

Ένα σπάνιο, αλλά και πλούσιο αρχειακό υλικό, σας παρουσιάζουμε με αφορμή την επέτειο του θριάμβου της Πορτογαλίας σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα που αφιερώθηκαν σε αυτό το μοναδικό άθλο.
Λένε (και σωστά) πως τα γραπτά μένουν. Πράγματι, αυτά τα γραπτά, του 2004, μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη για να θυμίζουν το έπος μιας γενιάς ποδοσφαιριστών που με καπετάνιο τον Οτο Ρεχάγκελ πέτυχαν σχεδόν το ακατόρθωτο. Να στεφτούν Πρωταθλητές Ευρώπης και μάλιστα στην Πορτογαλία κόντρα (στον τελικό) στη διοργανώτρια χώρα. Πράγματα ασύλληπτα, αξέχαστα, μοναδικά, απίθανα, που όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι σαν χθες εδώ να μας θυμίζουν τον άθλο αυτής της ομάδας. 



Σε μια χρονιά, το 2004, που η μικρή Ελλάδα (που τώρα έχει μπει στο παγκόσμιο στόχαστρο επί δικαίων και αδίκων) κατάφερε να πάρει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να διοργανώσει παράλληλα τους (καλύτερους) Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ναι όταν ο Ελληνας, θέλει, μπορεί να μεγαλουργήσει και συνήθως το κάνει στο εξωτερικό.
Αφʼ ενός πρώτα τα ελληνικά πρωτοσέλιδα τα οποία φωτογραφήθηκαν ψηφιακά με την αρωγή του Ηλία Κοσίντα τον οποίο και ευχαριστούμε. Εφημερίδες, πολλές από τις οποίες σήμερα (δυστυχώς) δεν υπάρχουν πιά, δίνουν το δικό τους αγώνα για τον πιο πιασάρικο τίτλο.
Ακολουθεί ένα άλλο εξίσου εντυπωσιακό αρχειακό υλικό που έχει να κάνει με πρωτοσέλιδα ξένου Τύπου. Τέτοια λεπτομέρεια στην εύρεση τόσων πολλών εφημερίδων δείχνει το πόσο καλός στη δουλειά του είναι ο φίλος και συνάδελφος Αλέξανδρο Λοθάνο, του οποίο αναπαράγουμε το συγκεκριμένο άρθρο (με τον ξένο Τύπο) που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Goal».
Αξίζει τον κόπο να ξεφυλλίσετε και πάλι τις αναμνήσεις αυτές, έστω ψηφιακά, οι παλαιότεροι για να θυμούνται και οι νέοι για να μαθαίνουν, όπως λέει ο κλασσικός κανόνας.

ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2004 :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2004 :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 http://www.sport24.gr/

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top