shark24

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Το Twitter έχει «γενέθλια» - Tα 10 tweets που έμειναν στην ιστορία

Το Twitter έχει γενέθλια σήμερα και γίνεται 10 ετών. Ο γνωστός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα 140 χαρακτήρων, δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ...
 Σήμερα, ο αριθμός των λογαριασμών στο Twitter είναι περίπου 1,2 δισ. αλλά από αυτούς μόνο 300 εκ. είναι ενεργοί.
Το Russia Today λέει χρόνια πολλά στο γνωστό ιστότοπο κάνοντας ένα αφιέρωμα με τα 10 πιο δημοφιλή tweet παγκοσμίως.
1. Το πρώτο tweet που γράφτηκε ποτέ
Είναι μόλις πέντε λέξεις και γράφτηκε από το συν - ιδρυτή του δικτύου Jack Dorsey το 2006. Ο ίδιος έγρεφε:
«Μόλις έφτιαξα το twitter»
gacj
2. Το tweet που συνέτριψε το Twitter
Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να πέσει το Διαδίκτυο; Τον Ιούνιο του 2009 έγινε σαφές ότι η απάντηση είναι μόνο μία – και ακούγεται στο όνομα Michael Jackson. Όχι, το Twitter δεν ήταν αυτό που μετέδωσε πρώτο την είδηση του θανάτου του, αλλά το νέο σχεδόν έριξε το Twitter. Ήταν η πρώτη φορά που κάθε ένα λεπτό δημοσιεύονταν 5000 tweets με συλλυπητήριες ευχές για το θάνατο του τραγουδιστή.
tweet
3. Το live-tweeting της επιχείρησης για τον Μπιν Λάντεν
Ο Sοhaib Athar, σύμβουλος πληροφορικής από το Πακιστάν, κατάφερε να γίνει στιγμιαία διάσημος όταν παρατήρησε ένα ελικόπτερο να πετά πάνω από το σπίτι του το 2011. Η αθώα αυτή αρχικά παρατήρησε έμελλε να γίνει γνωστή ως ένα live-tweet από την έφοδο των Αμερικανών στο κτίριο που βρισκόταν ο Οσάμα.
osam
4. Το tweet που ξεπέρασε την επιτυχία του Justin Bieber
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κοινοποίησε πως κέρδισε μια ακόμα προεδρική θητεία στο Λευκό Οίκο μέσω twitter. Τρεις απλές λέξεις «τέσσερα ακόμα χρόνια» και μια γλυκιά φωτογραφία αγκαλιά με τη σύζυγό του Μισέλ ήταν αρκετή για να γίνουν αμέτρητα re-tweet μέσα σε λίγα λεπτά.
ompam
5. Το πιο viral tweet
Η φωτογραφία που ανέβασε η Ellen DeGeneres από την τελετή των Όσκαρ το 2014 έμελλε να γίνει το πιο viral tweet. Η φωτογραφία έγινε retweet από περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους και έμεινε στην ιστορία.
oska
6. Η διαμάχη για το φόρεμα
Η ιστορία αυτού του λευκού-χρυσό φορέματος μπορεί να μην φαντάζει καθόλου σημαντική ωστόσο η δημοσίευση του χρήστη BuzzFeed ήταν αρκετή για να ξεκινήσει μια συζήτηση παγκοσμίως για το τι χρώμα έχει τελικά το φόρεμα. Οι χρήστες δημιούργησαν τα hashtag "#whiteandgold", "#blueandblack", "φόρεμα" και "#dressgate".
dres
7. Νερό στον Άρη
Με μια δημοσίευση της Phoenix Mars η ομάδα της NASA επιβεβαίωσε στο Twitter ότι υπάρχουν ενδείξεις για πάγο στον Άρη. Και αν υπάρχει πάγος, υπάρχει και νερό. Ο κόκκινος πλανήτης δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος.
mas
8. Το tweet του Edward Snowden
Ένας από τους πιο διάσημους πληροφοριοδότες στην ιστορία ο Edward Snowden, ανακοίνωσε ότι είχε ανοίξει λογαριασμό στο Twitter τον Σεπτέμβριο του 2015, από το καταφύγιο του στη Ρωσία.
sniwd
9. Το tweet για το deal του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν
Το πιο φημισμένο tweet στο διπλωματικό κόσμο δημοσιεύτηκε από τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Javad Zarif, ο οποίος γνωστοποίησε ότι είχε επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
irass
10. Η θεωρία του Αϊνστάιν ισχύει
Το Goddard Space Flight Center της NASA επιβεβαίωσε επίσημα ότι μία από τις σημαντικότερες θεωρίες του Αϊνστάιν για το σύμπαν – των βαρυτικών κυμάτων – ισχύει. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον επιστημονικό συνεργάτη της NASA Erin Ryan.
happyyyy
newmoney.gr
 

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top