shark24

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακάλυψε 3 καθημερινές συνήθειες που και κάνουν τόσο κακό όσο το κάπνισμα

Αρκετές καθημερινές σου συνήθειες δεν είναι τελικά τόσο αθώες όσο φαίνονται. Αν πιστεύεις ότι μόνο η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα είναι τα εμπόδια για καλή υγεία, ήρθε η ώρα να εξετάσεις σε βάθος τι ακριβώς κάνεις στην καθημερινότητά σου και τι κινδύνους ενέχει. Aκολουθούν τρεις συνήθειες που επιδρούν τόσο αρνητικά στον οργανισμό, όσο το τσιγάρο: 






 Kακός ύπνος: Ο ύπνος είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για καλή ποιότητα ζωής. Η αυπνία – ιδίως όταν είναι χρόνια – μπορεί να επιφέρει επιπτώσεις στον οργανισμό σου. Τα άτομα που κοιμούνται λίγο τρώνε περισσότερο, αποκτούν βάρος πιο εύκολα, έχουν αύξηση στην πίεση του αίματός τους, αρρωσταίνουν πιο εύκολα, έχουν δυσκολίες στη μνήμη και στην διαχείρηση των συναισθημάτων τους.


 Καθιστική ζωή: Το περιοδικό Women’s Health έκανε πρώτο αναφορά στην αρρώστια της καθιστικής ζωής. Η αδράνεια μπορεί να είναι καταστροφική για το μυαλό, τα ζωτικά μας όργανα, τους πνεύμονες, το μυαλό μας. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού, οι γυναίκες που κάθονται περισσότερο από 6 ώρες την ημέρα, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν ανεξαρτήτως του πόσο γυμνασμένες είναι.





 Κακά λιπαρά: Ο οργανισμός χρειάζεται λιπαρά και είναι μια από τις κύριες ενεργειακές πηγές. Βοηθούν στην απορρόφηση ορισμένων βιταμινών και θρεπτικών ουσιών. Τα κακά λιπαρά όμως – κορεσμένα και τρανς- ενισχύουν την πιθανότητα να αναπτύξετε καρδιοπάθεια – αυξάνοντας 2 από τους κύριους παράγοντες κινδύνου, την χοληστερόλη LDL και τα τριγλυκερίδια. 








 Πηγή: www.bovary.gr



 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top