shark24

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Η πιο νόστιμη συνταγή για Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Το 'σοφρίτο είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και είναι από τα γνωστότερα και κλασικά φαγητά του νησιού, μαζί με την παστιτσάδα και το μπουρδέτο.










Τι χρειαζόμαστε: 

1,5 κιλά κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες 

1 κ.σ. αλεύρι (ή κορν φλάουρ) 

1/3 φλ. τσαγιού μαγειρικό λίπος (προαιρετικό) 

4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 

1 φλ. καφέ ξύδι 

1 φλ. καφέ κρασί 

1 κύβο ζωμό κρέατος 

4 κουταλιές Μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Αλάτι-Πιπέρι 

 Πώς το κάνουμε: 
1.Βάζουμε στη κατσαρόλα το κρέας και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το μαγειρικό λίπος.

2.Όταν το κρέας πάρει χρώμα, πασπαλίζουμε με το αλεύρι στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

3Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και όταν ξανθύνει σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.

4.Προσθέτουμε τον κύβο, το μαϊντανό και 2 φλ. νερό και βράζουμε το φαγητό για 1-1,5 ώρες.

 Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν τσιγαρίζω ποτέ το φαγητό οπότε δεν χρησιμοποιώ το λίπος. Το βάζω στην αντικολητική κατσαρόλα μου και μόλις πάρει λίγο χρώμα συνεχίζω με τη συνταγή. Επίσης χρησιμοποιώ μπαλσάμικο ξύδι και κόκκινο κρασί οπότε η σάλτσα βγαίνει πολύ σκούρη αλλά με υπέροχο άρωμα.
Αν δεν σας αρέσει αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι και λευκό κρασί. Ταιριάζει πολύ ωραία με σπυρωτό ρύζι ή πουρέ.

 https://www.sintagespareas.gr





 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ.

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top