shark24

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η γκάφα της 10ετίας από την Νότια Αφρική

Τον Μοσιμάνε Πίτσο του Ιωνικού τον θυμάστε; Νοτιοαφρικανός μέσος του Ιωνικού τη δεκαετία του '90, με αξιόλογες επιδόσεις. Από το καλοκαίρι του 2010 διαδέχθηκε τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα στην τεχνική ηγεσία της πατρίδας του, αλλά φαίνεται πως αυτές τις μέρες θα πει "αντίο" στον πάγκο του.
. Αιτία ο αποκλεισμός της "μπαφάνα-μπαφάνα" από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, εξαιτίας της "λευκής" ισοπαλίας με τη Σιέρα Λεόνε. Μία ισοπαλία που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Πίτσο, τους παίκτες του (με οργανωμένο χορευτικό), τους φιλάθλους για περίπου 1 ώρα, μέχρι κάποιος να τους "σφυρίξει" πως το κριτήριο κατάταξης στην τριπλή ισοβαθμία με Νίγηρα και Σιέρα Λεόνε δεν είναι η διαφορά τερμάτων (στην οποία υπερτερούσε η Νότια Αφρική), αλλά τα μεταξύ τους παιχνίδια.
"Είμαι μπερδεμένος. Είχα σηκώσει μέχρι και τον Κουμάλο (σ.σ. στόπερ) για να τον βάλω, γιατί ήθελα την ισοπαλία", δήλωσε ο Πίτσο στη συνέντευξη Τύπου. Μέχρι τη Δευτέρα του ζητήθηκε η παραίτησή του, την ώρα που ακόμα μία ποδοσφαιρική δύναμη της χώρας δέχεται "ηχηρό χαστούκι". video ΕΔΩ.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top