shark24

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τρεις μέρες γιορτής προς τιμήν του Ερνέστο Βαλβέρδε


Δέκα χιλιόμετρα έξω από το Μπιλμπάο βρίσκεται το Σεστάο, ένα προάστιο 30.000 κατοίκων στο οποίο εκτός από τα εργοστάσια παραγωγής χάλυβα υπάρχει και η Λέσχη Φίλων «Βαλβέρδε»..

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να γεννήθηκε στο Βιαντάρ ντε λε Βέρα, ωστόσο στη Σεστάο Ρίβερ, όπως είναι το όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας, έκανε τα πρώτα του βήματα στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας το 1985. Ο «Τσινγκούρι» σε μία σεζόν είχε 31 συμμετοχές πετυχαίνοντας έξι γκολ.

*ΑΠΕΧΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ "LIKE" ΑΠ'ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ OΛΑ ΤΑ LINK ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Οπως συμβαίνει σε όλη τη Χώρα των Βάσκων, έτσι και στο Σεστάο οι άνθρωποι είναι τρελοί και παλαβοί με την Αθλέτικ, όταν λοιπόν ο Βαλβέρδε το 1990 μεταγράφηκε στην αγαπημένη τους ομάδα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Σεστάο Ρίβερ που έπαιρνε μεταγραφή για την Αθλέτικ. Με αυτή την αφορμή, στις 29 Οκτωβρίου του 1991, ίδρυσαν τη Λέσχη Φίλων Βαλβέρδε για να τιμήσουν τον προπονητή του Θρύλου.

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» (και το gavros.gr) βρέθηκε στη γιορτή που διοργάνωσαν οι άνθρωποι της «Πένια» του Βαλβέρδε για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή της και εκτός από πλούσιο οπτικό υλικό μπορεί να σας μεταφέρει με σιγουριά ότι οι άνθρωποι του Σεστάο… ζουν και αναπνέουν με τα κατορθώματα του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό.

Το γλέντι είναι διάρκειας τριών ημερών, με την πλατεία της πόλης κατά την έναρξη των εκδηλώσεων να έχει φωταγωγηθεί και ντυθεί στα ερυθρόλευκα χρώματα της Αθλέτικ.

video ΕΔΩ.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top