Δεν πρόκειται για μεταλλαγμένη ποικιλία ούτε για στρογγυλό ροδάκινο που καλλιεργήθηκε σε ειδικές θήκες προκειμένου να τροποποιηθεί το σχήμα του...
Τα ροδάκινα paraguayos καλλιεργούνται από τον 15ο αιώνα στην Κίνα από όπου μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη μέσω του φημισμένου Δρόμου του Μεταξιού κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους.
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
Τα ροδάκινα paraguayos καλλιεργούνται από τον 15ο αιώνα στην Κίνα από όπου μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη μέσω του φημισμένου Δρόμου του Μεταξιού κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους.
Η Ισπανία είναι σήμερα η τρίτη παραγωγός χώρα στον κόσμο και ιδιαίτερα οι περιοχές της Καταλονίας Αραγκόν και Μούρθια, οι οποίες, μάλιστα, αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου των φυτειών στη χώρα.
Γνωστά και ως ροδάκινα «ντόνατ», λόγω του επίπεδου σχήματός τους, είναι ιδιαιτέρως αρωματικά, πολύ πιο γλυκά από τις κλασικές ποικιλίες αλλά και λιγότερο χυμώδη σε σχέση με τα γνωστά στρογγυλά πυρηνόκαρπα.
Στην Ελλάδα καλλιεργούνται σε ορισμένες περιοχές της Ημαθίας και της Πέλλας, κερδίζοντας διαρκώς έδαφος, αποτελώντας έναν «γκουρμέ» ανταγωνιστή των στρογγυλών ροδάκινων με αξιώσεις. Όσο για την τιμή τους; Κυμαίνεται από 4 έως 12 ευρώ το κιλό!
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!