shark24

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συνταγή : Μανέστρα Κολοπίμπιρι

Καθημερινό απλό πιάτο. H ιδιαιτερότητά του είναι το άφθονο κόκκινο καυτερό πιπέρι, γιατί στην κερκυραϊκή διάλεκτο "μανέστρα κολοπίμπιρι" σημαίνει ζυμαρικό με κόκκινο πιπέρι...



Bήμα 1: Ετοιμάστε την μανέστρα. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, το πιπέρι καγιέν και σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέστε την μανέστρα και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.

Bήμα 2: Τέλος προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, λίγο πιπέρι, τον μαϊντανό, την κανέλα και 2 ποτήρια νερό περίπου, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Κατά την διάρκεια μαγειρέματος κοιτάχτε μήπως θέλει κι άλλο νερό για να μην κολλήσει. Η μανέστρα πρέπει να είναι χυλωμένη, όχι σούπα.

Bήμα 3: Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήστε την 3-4 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία και σερβίρετε.  

 Λίστα υλικών για 4 μερίδες :500γρ. κριθαράκι 100γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες) 2 καρότα (τριμμένα) 1 κλωνάρι σέλερι (ψιλοκομμένο) 400γρ. ντομάτες ολόκληρες αλάτι πιπέρι μαύρο τριμμένο 1κ.γ πιπέρι καυτερό καγιέν 2κ.σ μαϊντανό 2 ξύλα κανέλας

Οι πράκτορες του Τζάμπα έχουν εξασφάλισή για εσένα Τιμές ΣΟΚ για Ηλεκτρικές Κουβέρτες και Αφυγραντήρες 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top