shark24

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές συνταγές για πίτσα: Βραζιλία - Μεξικό ή Πίτσα µε πραλίνα vs Πίτσα µε κιµά, κόκκινα φασόλια & πιπεριές!

To Mουντιάλ ξεκίνησε και εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές για το απόλυτο ποδοσφαιρικό σνακ: την πίτσα! Μετά το Ιταλία - Αγγλία, συνεχίζουμε με Βραζιλία - Μεξικό! Βραζιλία  - Πίτσα µε πραλίνα, µπανάνες & αµύγδαλα








Οι Βραζιλιάνοι αγαπούν ιδιαιτέρως τις πίτσες και τις σερβίρουν σε πολλές παραλλαγές. Η γλυκιά πίτσα µε σοκολάτα και µπανάνες είναι µια από αυτές!
Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄-25΄
Κόστος: €8
• 1 αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury • 40 γρ. ζάχαρη άχνη • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
• 100 γρ. αµύγδαλα λευκά, χοντροκοµµένα • 3-4 µπανάνες • 10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισµα
1. Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
2. Απλώστε την αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury σε µια αλευρωµένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε την ελαφρά µε έναν πλάστη, ώστε να λεπτύνει. Στρώστε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος µια λαµαρίνα φούρνου και απλώστε επάνω τη ζύµη. Διπλώστε τις πλευρές της παραλληλόγραµµης ζύµης ελαφρώς προς τα µέσα, δηµιουργώντας τοιχώµατα και πασπαλίστε τα µε λίγη ζάχαρη άχνη.
3. Βάλτε τη λαµαρίνα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τη βάση της πίτσας για περίπου 20΄-25΄, µέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Αποσύρετε τη λαµαρίνα από το φούρνο και τοποθετήστε τη βάση της πίτσας σε µια µεγάλη πιατέλα.
4. Βάλτε τα αµύγδαλα στο µούλτι και πατήστε 2-3 φορές διαδοχικά το Οn/Οff µέχρι να σπάσουν σε µεγάλα κοµµάτια, χωρίς όµως να θρυµµατιστούν. Βάλτε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα µπολ και βάλτε το στο φούρνο µικροκυµάτων, στη χαµηλή ισχύ για 15΄΄-20΄΄ µέχρι να γίνει λίγο ρευστή. Αδειάστε την πραλίνα στο κέντρο της πίτσας και µε µια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω µέρος ενός κουταλιού απλώστε τη στην επιφάνεια της βάσης αλλά όχι στα τοιχώµατα. Πασπαλίστε όλη την επιφάνεια της πίτσας µε τα χοντροκοµµένα αµύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Ξεφλουδίστε τις µπανάνες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες στην επιφάνεια της πίτσας, κόψτε τη σε τετράγωνα κοµµάτια και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα: Αν θέλετε, ψήστε τις µπανάνες σε ένα ταψάκι στο φούρνο, πασπαλισµένες µε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγο βούτυρο, ώστε να καραµελώσουν ελαφρά.

Μεξικό - Πίτσα µε κιµά, κόκκινα φασόλια & πιπεριές
Την ονοµάζουν «Mexicana» κι αυτό γιατί, παρόλο που είναι ιταλικού τύπου, επικαλύπτεται µε υλικά της τοπικής κουζίνας! Απολαύστε κι εσείς την πικάντικη πίτσα του Μεξικό µε κιµά, κόκκινα φασόλια και πιπεριές!
Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20΄
Χρόνος μαγειρέματος:15΄-25΄
Κόστος: €9

• 1 λεπτή ζύµη για πίτσα Pillsbury
• 1 ντοµάτα µικρή, κοµµένη σε πολύ λεπτές φέτες • 2 φλιτζ. τσαγ. κιµά µοσχαρίσιο • 1 πιπεριά χαλαπένιο, κοµµένη σε λεπτές ροδέλες • 2 πιπεριές κόκκινες κέρατα, ψιλοκοµµένες • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα • 1½ φλιτζ. τσαγ. ρεγκάτο, τριµµένο • 1 κ.σ. µαργαρίνη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1. Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Αλείψτε ένα µεγάλο στρόγγυλο ταψί µε µαργαρίνη µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Ανοίξτε τη λεπτή ζύµη για πίτσα Pillsbury, και απλώστε την οµοιόµορφα µε τα χέρια σας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
2. Πάρτε ένα µεγάλο τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και αφήστε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Ρίξτε µέσα τον κιµά και σοτάρετέ τον, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µε µια ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώµα παντού. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε λίγο να κρυώσει. Απλώστε επάνω στη ζύµη την ντοµάτα που έχετε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια από πάνω τον κιµά. Μοιράστε και τα φασόλια σε όλη την επιφάνεια της ζύµης - αφού τα στραγγίσετε από την κονσέρβα και τα ξεπλύνετε µε νερό.
3. Πλύνετε τις πιπεριές, αφαιρέστε τα κοτσάνια τουs και κόψτε σε λεπτές ροδέλες τη χαλαπένιο και σε µικρά κοµµάτια τις κόκκινες. Απλώστε τις κόκκινες πιπεριές στην επιφάνεια της πίτσας. Τέλος, πασπαλίστε µε το τριµµένο τυρί και ψήστε την πίτσα στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 15΄-25΄ ή µέχρι να ροδίσει.
4. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε την πίτσα λίγο να κρυώσει. Μοιράστε από πάνω τις ροδέλες από την πιπεριά χαλαπένιο, κόψτε σε τρίγωνα κοµµάτια και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα: Προσθέστε σπόρους κόλιαντρου που ταιριάζουν γευστικά και θα αναδείξουν ακόµα καλύτερα τη γεύση της πίτσας.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top