To cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου την γλυκιά εκδοχή του τοστ. Ακολούθησε τις οδηγίες και δε θα ξέρεις αν προτιμάς το γαλλικό τοστ με νουτέλα ή το προφιτερόλ!
ΥΛΙΚΑ
cookbox.gr
. Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
ΥΛΙΚΑ
1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
10 κ.σ. nutella
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
240 ml. γάλα
60 ml. κρέμα γάλακτος
5 αβγά
20 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Αριθμός ατόμων: 6
Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε τις μισές με τη nutella και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
Στο μεταξύ βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και το αφήνουμε και αυτό να κάψει.
Παίρνουμε κάθε τοστ και το βυθίζουμε στο μίγμα των αυγών. Τηγανίζουμε το τόστ άμεσως μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και λίγες φράουλες ή μπανάνες.cookbox.gr
. Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!