shark24

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η λίστα της μέλλουσας μαμάς - Τι είναι απαραίτητο - προίκα μωρού - ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες τιμές

Συγχαρητήρια! Είστε έγκυος! Μια μέλλουσα μαμά! Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε άνετη και ακόμη πιο όμορφη αυτή την ξεχωριστή περίοδο της ζωής σας. θα προσπαθήσουμε να να σας καλύψουμε από την αρχή ως το τέλος της! Ως τη βαλίτσα του μαιευτηρίου.


Λίστα αγορών για τη νέα μαμά!



Περιμένοντας το νέο μέλος της οικογένειας, μία νέα μαμά, βρίσκεται μπροστά σε ένα κυκεώνα αγοραστικών επιλογών και ναι, χρειάζεται επειγόντως μία λίστα, όλων εκείνων που χρειάζονται και θα της είναι πραγματικά απαραίτητα στη φροντίδα του βρέφους.

Ένα καλό βιβλίο για την εγκυμοσύνη.
Χρειάζεστε ένα πραγματικά καλό βιβλίο εγκυμοσύνης το οποίο να αναφέρεται σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης αλλά και τι να περιμένετε. Προσέξετε μόνο να είναι βασισμένο πάνω σε πρόσφατες μελέτες καθώς κάποια πράγματα σίγουρα έχουν αλλάξει από την εποχή που γέννησε η μητέρα σας. 


Ενυδατική κρέμα
Μια καλή ενυδατική κρέμα θα σας ανακουφίσει από το ξηρό δέρμα καθώς και από τη φαγούρα. Είναι σημαντικό να τη χρησιμοποιήσετε από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης για να αποφύγετε και τις ραγάδες. Επιλέξτε μια παχύρευστη κρέμα που θα κρατήσει το δέρμα σας ελαστικό όσο η κοιλίτσα σας θα μεγαλώνει.



Άνετα παπούτσια 
Μπορεί τα τακούνια να είναι της μόδας, αλλά δεν είναι καλό να φοράτε παπούτσια με μεγάλο τακούνι κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αυτό επειδή το βάρος σας κατά την εγκυμοσύνη αυξάνεται όπως επίσης και το κέντρο βάρους σας. Τα πόδια σας δηλαδή δεν είναι το ίδιο σταθερά. Οι αρθρώσεις σας είναι πιο ευάλωτες, ο τρόπος που περπατάτε αλλάζει και μπορείτε πιο εύκολα να πέσετε και να τραυματιστείτε. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Οπότε για να εξασφαλίσετε την άνεση των ποδιών σας επιλέξτε άνετα, χαμηλοτάκουνα παπούτσια, φτιαγμένα από καλό υλικό για να αναπνέει το δέρμα.    


Καινούργια σουτιέν 
Θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε καινούργια σουτιέν καθώς το στήθος θα μεγαλώσει και θα θέλει μεγαλύτερη «στήριξη». Τα ειδικά σουτιέν εγκυμοσύνης είναι φτιαγμένα για να μπορούν να στηρίζουν την αύξηση του στήθους, την ανάπτυξη του θώρακα και των μυών του στήθους. Αν σκοπεύετε και να θηλάσετε το στήθος σας είναι πιθανό να αυξηθεί κατά ένα επιπλέον νούμερο.



Μαξιλάρι εγκυμοσύνης 
Από τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης συνήθως ξεκινάνε τα προβλήματα ύπνου για τις εγκύους που δεν ξέρουν πώς να βολευτούν ή φοβούνται πως πιέζουν το μωρό όταν κοιμούνται. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν από νωρίς είναι να προμηθευτείτε ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης αφού ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος τόσο για την υγεία της μητέρας όσο και του μωρού.


Ρούχα εγκυμοσύνης
Τα άνετα και σε φαρδιά γραμμή ρούχα είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δώστε προτεραιότητα στην άνεση όμως και όχι τόσο στις τάσεις της μόδας. Προτιμήστε παντελόνια με λάστιχο περιμετρικά στη μέση, μακριές μπλούζες που θα είναι άνετες στο στήθος και στα μπράτσα αλλά και τα εφαρμοστά βαμβακερά φορέματα που θα αναδείξουν τις καμπύλες σας. 



Για το μωράκι σας 

1. Τσάντα μωρού/αλλαγής
2. Καρότσι

3 Αλλαξιέρα -μπανιερα 

4. Σφουγγάρι / Σαμπουάν – Αφρόλουτρο
5. Πιπίλα, θήκη πιπίλας, 
6.Βουρτσάκι-χτένα για μαλλιά/ Ψαλιδάκι για νύχια/

7.Μπιμπερό - .Θερμόμετρο
8.Φορμάκια και ρούχα μωρού!
9.Βρεφική περιποίηση  μωρού 



10.για το βρέφος πάνες αγκαλιας - βρέφικα σεντόνια  - Σελτεδάκια-Μπουρνούζι / Πετσέτα μωρού



11. Ηλεκτρικά είδη


- Βραστήρας
Ένας καλός βραστήρας περίπου 2 lt χωρητικότητας θα σε βοηθήσει να ετοιμάσεις γρήγορα το γάλα του μωρού! Αν δεν έχεις ηλεκτρικό θερμοσίφωνο ή αν δε θες να το ανάψεις για 2 λίτρα νερό, ο βραστήρας θα σε βοηθήσει να ζεστάνεις νερό για να το κάνεις μπάνιο το βράδυ ή να το καθαρίσεις με νεράκι από τα ...κακά του!

- Αποστειρωτής
Ο αποστειρωτής είναι ένα μηχάνημα που μέσα του τοποθετούμε τα μπιμπερό - συνήθως έχει 6 θέσεις- αλλά και τις πιπίλες ή ότι άλλο χρήζει αποστείρωσης κατά τους πρώτους 6 μήνες που συνήθως αποστειρώνουμε ότι έρχεται σε επαφή με το μωρό.

- Σύστημα σιδερώματος
Στην απίθανη περίπτωση που δεν διαθέτεις ήδη, αγόρασε και σίδερο... Είναι απαραίτητο για να σιδερώνουμε τα ρουχαλάκια και τα πανάκια-σεντονάκια του μωρού.

- Θήλαστρο (Προαιρετική αγορά!)
Το θήλαστρο είναι ένα ηλεκτρικό μηχάνημα που μιμείται το θηλασμό και αντλεί μητρικό γάλα από το στήθος της μαμάς, το οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να ταίσεις το μωρό όταν λείπεις, πχ όταν είσαι στη δουλειά. Κοστίζει περίπου 100 ευρώ. Υπάρχουν και φθηνότερα χειροκίνητα θήλαστρα αλλά θέλουν πολλή υπομονή...



12.Προίκα μωρού για βρεφικό δωμάτιο 


θα σου πούμε ΠΟΤΕ πρέπει να ξεκινήσεις το ψάξιμο για όλα τα απαραίτητα... Η ιδανικότερη περίοδος είναι στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης, αν υποθέσουμε πως όλα πάνε καλά στην εγκυμοσύνη σου, χωρίς περιπλοκές... Αυτό εξηγείται ως εξής: Πιο πριν είναι πολύ νωρίς για αγορές, ενώ αργότερα θα έχεις μπει στο μήνα σου και πρέπει να είναι όλα έτοιμα. Άσε που δε θα έχεις και την ίδια άνεση και υπομονή να τρέχεις στα μαγαζιά με την κοιλιά στο στόμα!!!





E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top