shark24

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΦΙΑ πως θα κάνετε την εκτύπωση στο Taxisnet , Η διαδικασία βήμα – βήμα

ΕΝΦΙΑ πως θα κάνετε την εκτύπωση στο Taxisnet...









Η διαδικασία βήμα – βήμα     Επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).     Κάντε κλικ στο πάνω δεξί μέρος στο πεδίο «Ο λογαριασμός μου».     Εισάγετε τα στοιχεία του προσωπικού σας λογαριασμού στο Taxis.    

 Επιλέξτε «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση»    

 Κατόπιν «Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης. 

Εκεί εμφανίζεται το συνολικό ποσό της οφειλής.     

Προεπιλεγμένο είναι το κουμπί «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων», οπότε στο κάτω μέρος της σελίδας είναι εμφανείς οι δόσεις πληρωμής με τις προθεσμίες τους.     

Επίσης μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Ταυτότητα οφειλής». 

Από τη σελίδα που θα ανοίξει μπορείτε να εκτυπώσετε το Σημείωμα για Πληρωμή πατώντας το κουμπί «Εκτύπωση».     Το Σημείωμα για Πληρωμή περιέχει ένα μοναδικό αριθμό για κάθε οφειλή, υπό το όνομα «Ταυτότητα οφειλής». Η Ταυτότητα Οφειλής ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της και είναι απαραίτητη για την πληρωμή του οφειλόμενου ποσού.     Με εκτυπωμένη τη σελίδα αυτή μπορείτε να πληρώνετε την οφειλή, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.     Τα 9 πρώτα ψηφία της «Ταυτότητας Οφειλής» αντιστοιχούν στον ΑΦΜ σας.     Για την αποφυγή λαθών, ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, ως προς την αναγραφή της σωστής «Ταυτότητας Οφειλής».     Σε περίπτωση που επιθυμείτε στο «Σημείωμα για Πληρωμή» να μην εμφανίζονται ποσά, επιλέξτε το κουμπί «Εκτύπωση χωρίς Ποσά».     Πατήστε το κουμπί «Στοιχεία Οφειλών» για να επιστρέψετε στην Εικόνα Οφειλών. Τα νέα εκκαθαριστικά, αφορούν στους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες: (α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και ΕΝΦΙΑ (β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία, (γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και (δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Προφανώς, οι περισσότεροι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν μεγάλες μειώσεις φόρου οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 90%. Θα υπάρξουν και αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών οι οποίοι, παρά τα όσα έχουν ακούσει μέχρι στιγμής, δεν θα διαπιστώσουν καμία διαφορά στο ύψος του φόρου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την εκκαθάριση προέκυψε ότι για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, οι χαμηλότερες πλησιέστερες τιμές του αντικειμενικού συστήματος που χρησιμοποιήθηκαν για να βγει ο φόρος κατά την εκκαθάριση της 1ης Αυγούστου, ήταν και οι χαμηλότερες δυνατές για το συγκεκριμένο ακίνητο. Νέα υπηρεσία Οι χρήστες του Taxisnet, θα διαπιστώσουν ότι προστέθηκε μια νέα υπηρεσία. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δίνει τη δυνατότητα και στα 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες να εντοπίσουν μέσω Taxisnet αν έχει «περάσει» στο σύστημα η όποια πληρωμή έχουν κάνει μέχρι τώρα για τον ΕΝΦΙΑ. Η εφαρμογή θα φανεί χρήσιμη κυρίως στους φορολογούμενους που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis και χρησιμοποιούν τους κωδικούς της συζύγου ή του συζύγου. Σε εκκρεμότητα μένει πλέον η παροχή της έκπτωσης φόρου για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα καθώς και σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να λάβουν την έκπτωση του 50% ή του 100%.

www.dikaiologitika.gr


 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top