shark24

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τα 16 πιο σουρεαλιστικά χωριά της γης, που είναι κρυμμένα απ' τον υπόλοιπο κόσμο! Ποιο ελληνικό βρίσκεται ανάμεσά τους; (PHOTOS)

Σε μερικές από τις πιο όμορφες γωνιές του κόσμου, μικρές κοινότητες ανθρώπων, έχουν προσαρμοστεί σε έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής, που η ίδια η φύση τον έχει ορίσει...
Από τα χωριά κάτω από ογκόλιθους στην Πορτογαλία, μέχρι τα πλωτά χωριά του Περού, αυτοί οι οικισμοί είναι κρυμμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά ζουν στον δικό τους παράδεισο!
Bravest village ever? The settlement of Aogashima in the Philippine Sea, has 200 inhabitants who live in the middle of a volcanic crater
1. Aogashima, Θάλασσα των Φιλιππίνων
Ίσως το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει μια ζωντανή κοινότητα, είναι μέσα σε ένα τροπικό ηφαιστειογενές νησί, στη Θάλασσα των Φιλιππίνων! Η τελευταία φορά που το ηφαίστειο Class C ξέσπασε ήταν τη δεκαετία του 1780, και αποδείχθηκε μοιραία για το μισό πληθυσμό του νησιού. Πάνω από πενήντα χρόνια αργότερα, οι κάτοικοι που είχαν φύγει τότε, επέστρεψαν, και τώρα υπάρχουν 200 γενναίους χωρικοί!
Hidden behind a rock! This tiny settlement is concealed from the Greek coastline behind a giant rock on the island 
2. Monemvasia, Ελλάδα
Η Μονεμβασιά είναι ένας μικρός οικισμός που κρύβεται πίσω από έναν τεράστιο βράχο στη Λακωνία της Ελλάδας. Το νησί χωρίστηκε από την ηπειρωτική χώρα το 375 μ.Χ. λόγω σεισμού, αν και ένας μικρός διάδρομος έχει δημιουργηθεί για την εύκολη πρόσβαση στην ενδοχώρα.Οι κάτοικοι, κρυμμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, απολαμβάνουν καθημερινά την καταπληκτική θέα στον κόλπο της Παλαιάς Μονεμβασιάς.
Giant honeycomb! The Phugtal Monastery in   India is hidden on a cliff on the entrance to a cave in the Zanskar region
3. Phugtal Monastery, Ινδία
Το κρυφό χωριό της Μονής Phuktal, που κρέμεται στο γκρεμό, είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μοναστήρια στη βόρεια Ινδία. Κατασκευασμένο από λάσπη και ξύλο, βρίσκεται στην είσοδο μιας σπηλιάς, πάνω σε ένα βράχο, στη νότιο-ανατολική περιοχή Zanskar. Ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα, αλλά παρέμεινε ένας κρυμμένος θησαυρός, μέχρι το 1800, όταν ο Alexander Cosmo de Koros, επισκέφθηκε τον τόπο, και έμεινε εκεί για ένα χρόνο.
The remote east Greenland village of Isortoq includes a supermarket, the large red building (pictured front)
4. Isortoq, Γροιλανδία
64 άνθρωποι κατοικούν στο χωριό Isortoq της Γροιλανδίας, που βρίσκεται στη μέση μιας απέραντης έκτασης χιονιού και πάγου. Οι κάτοικοι Inuit είναι αναγκασμένοι να επιβιώσουν μόνο με το κρέας, καθώς η περιοχή δεν επιτρέπει την ανάπτυξη φυτών.
Long way to the corner shop! Only 16 people live in this tiny village nestled high on the cliffs near the coast of the Faroe Islands
5. Gásadalur Village, Δανία
Το απομονωμένο χωριό Gásadalur βρίσκεται στη δυτική πλευρά της περιοχής Vágar στις Νήσους Φερόε. Μόνο 16 κάτοικοι ζουν εκεί, έχοντας εκπληκτική θέα στο Βόρειο Ατλαντικό. Μια σήραγγα χτίστηκε μέσα από τα βουνά, το 2004, αλλά πριν από αυτό, η απλή βόλτα στο διπλανό χωριό σήμαινε μια επίπονη πεζοπορία ή ιππασία στο βουνό!
Nestled in one of the driest locations on earth, is Huacachina; a town complete with trees, hotels, shops and even an oasis library - tranquil!
6. Huacachina, Περού
Στη μέση ενός από τα πιο ξηρά κλίματα στον κόσμο, είναι μια πόλη - όαση, με φοίνικες, μεγάλη ανθοφορία, και μια ήσυχη λιμνοθάλασσα, που λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Η μαγευτική πόλη ονομάζεται Huacachina, και αριθμεί 96 κατοίκους.
The incredible Cliff of Bandiagara in   Mali is an impressive series of clay structures, which are home to the Dogon people
7. The Cliff of Bandiagara, Μάλι
Αυτό το χωριό δημιουργήθηκε από πηλό, και βρίσκεται στη Δυτική Αφρική. Εκτείνεται σε μια ζώνη από οροπέδια, φαράγγια, και πεδιάδες, ενώ από πηλό είναι κατασκευασμένα όλα τα κτίσματά του, δηλαδή κατοικίες, σιταποθήκες, βωμοί, και ιερά!
Fairytale village! Undredal is hidden in a narrow valleyin the Aurlandsfjord in   Norway, and looks like something out of Disney movie
8. Undredal, Νορβηγία
Στο μικρό χωριό Undredal κατοικούν περίπου 100 άτομα και 500 κατσίκες! Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός είναι διάσημος για το καφέ κατσικίσιο τυρί, και επίσης για τα λουκάνικα. Πριν από το 1988, ήταν προσβάσιμο μόνο με βάρκα, αλλά τώρα υπάρχει μια οδική σύνδεση, με την κατασκευή δύο σηράγγων, ως μέρος της ευρωπαϊκής οδού Ε16.
A village in a Fjord! Furore in     Italy is a brightly coloured settlement tucked away in the mouth of the fjord 
9. Furore, Ιταλία
Στην επαρχία Σαλέρνο, στην  Ιταλία, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης. Το Furore είναι το «χωριό που δεν υπάρχει», στην Ακτή του  Αμάλφι. Δεν υπάρχει κεντρική πλατεία, ενώ ο οικισμός είναι χτισμένος στα βράχια, ανάμεσα σε λεμονιές. Πριν από χρόνια ο δήμαρχος του οικισμού αποφάσισε να ξαναβάλει το χωριό στον χάρτη. Διέταξε το κάθε σπίτι να βαφτεί σε έντονο χρώμα έτσι ώστε να μη περνά απαρατήρητο από τα βλέμματα των ταξιδιωτών. Η παράδοση αυτή διατηρείται μέχρι και σήμερα ενώ κάθε Σεπτέμβριο καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο συρρέουν στην περιοχή για να πάρουν μέρος σε μια πρωτότυπη διοργάνωση που τους δίνει τη δυνατότητα να βάψουν τις προσόψεις των κτιρίων με τα χρώματα τις αρεσκείας τους.
Green haven! Sapa is one of the most beautiful places in earth, and is home to villagers who farm the rice fields and sell trinkets to visitors 
10. Sapa, Βιετνάμ
Το χωριό Sapa του Βορείου Βιετνάμ, εκτείνεται στη συγκλονιστικά όμορφη έκταση ρων πράσινων ορυζώνων. Οι άνθρωποι της φυλής είναι πολύ φιλόξενοι και ανοίγουν τα σπίτια τους στους τουρίστες που συρρέουν. Οι επισκέπτες μπορούν κάνουν πεζοπορία στους λόφους και να αγοράσουν πολύχρωμα, διακοσμητικά αντικείμενα από τους κατοίκους που τους συνοδεύουν στην βόλτα.
Giant mole hills? An entire population of over a thousand residents live underground in dugouts at Coober Pedy in northern South       Australia
 
11. Coober Pedy, Αυστραλία
Το χωριό Coober Pedy, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αυστραλίας, είναι μια μικρή πόλη, κρυμμένη σε υπόγειες σπηλιές, που κατασκευάστηκαν για να αντέχουν οι κάτοικοι τις απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες το πρωί. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός ήταν 1.695 (953 άνδρες, 742 γυναίκες).
Gorge-ous views! Tiny hilltop village, Rougon, boasts panoramic views of the surrounding Verdon Gorge in the south of       France 
12. Rougon, Γαλλία
To ήσυχο χωριό Rougon, βρίσκεται κάτω από ένα μεγάλο βράχο, δηλαδή σε ιδανική τοποθεσία για την πανοραμική θέα του φαραγγιού του Verdon. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το εκκλησάκι του Αγίου Χριστόφορου, την εκκλησία Huguenote, τα ερείπια του φεουδαρχικού κάστρου αλλά και να απολαύσουν το τοπικό πανηγύρι που πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου. Οι τολμηροί ταξιδιώτες μπορούν να κατασκηνώσουν στο χωριό όλο το χρόνο.
The Havasupai tribe are the smallest   Indian nation in America, with just over 600 village inhabitants. It is so remote that mail is delivered by mule
13. Supai, Αριζόνα
Εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στο Grand Canyon κάθε χρόνο, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή στην Αριζόνα ζει μια μυστική φυλή. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι είναι μέρος της φυλής Havasupai, που είναι το μικρότερο ινδικό έθνος στην Αμερική. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν εκεί με τα πόδια, με ελικόπτερο ή με μουλάρι, και ζήσουν για λίγο στο χωριό, που διαθέτει ένα καφέ, γενικές αποθήκες, ένα καταφύγιο, ταχυδρομείο, σχολείο, παρεκκλήσι, και μια μικρή χριστιανική εκκλησία.
The most remote location in the world: Tristan da Cunha is situated over a thousand miles from the nearest land and has 300 residents 
14. Tristan da Cunha, Αγία Ελένη
Λαμβάνοντας το βραβείο για το πιο απομακρυσμένο χωριό, το Τριστάν ντα Κούνια, είναι προσβάσιμο μόνο με ένα εξαήμερο ταξίδι με πλοίο, από τη Νότια Αφρική, ή μιας μηνιαίας κρουαζιέρας στου Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό. Το χωριό αυτό βρίσκεται 1.243 μίλια από την Αγία Ελένη, 1.491 μίλια από τη Νότια Αφρική και 2.088 μίλια από τη Νότια Αμερική. Οι 300 του κάτοικοι είναι, κατά βάση, αγρότες.
Floating village! The Uros live on islands made by interwoven reeds which sit in Lake Titicaca Puno. The tribe have been living on the lake for hundreds of years, since Incas expanded onto their land forcing them out
15. Uros Floating Islands, Lake Titicaca Puno, Περού και Βολιβία
Απομονωμένα από τον κόσμο είναι τα νησιά Ούρος στη λίμνη Τιτικάκα Πούνο, που βρίσκεται στα σύνορα του Περού και της Βολιβίας. Η φυλή Uru φυλή κατοικεί στα 42 νησιά που είναι φτιαγμένα από καλάμια Totora. Αυτά τα καλάμια αποτελούν και μεγάλο μέρος της διατροφής τους, καθώς καταναλώνουν το άσπρο τους κομμάτι!
The village under a rock! Monsanto in       Portugal has built its homes around the 200-tonne rocks in the area. Some of its 828 brave residents even sleep under gigantic boulders
16. Monsanto, Πορτογαλία
Η ζωή κάτω από μια "στέγη" που ζυγίζει παραπάνω απ' ό,τι ένα κρουαζιερόπλοιο, θα άγχωνε τους περισσότερους ανθρώπους. Γι' αυτό λοιπόν, στο πορτογαλικό χωριό Monsanto, τα σπίτια βρίσκονται γύρω από τους γιγαντιαίους, γρανιτένιους ογκόλιθους.

http://www.travelstyle.gr

 


 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top