Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της κουζίνας της Κέρκυρας, το μπουρδέτο, παρασκευάζεται παραδοσιακά με σκορπίνες ή μπακαλιάρο (ή οποιοδήποτε άλλο πετρόψαρο)
. Υλικά για 4 άτομα
http://www.greekguide.com
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
. Υλικά για 4 άτομα
2 μεγάλες σκορπίνες ή 4 μεσαίες
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ή 2 μεσαία άσπρο και κόκκινο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ή 2 μεσαία άσπρο και κόκκινο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μεσαία θερμοκρασία. Ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο στα 3 και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν αρχίζουν να κοκκινίζουν τα κρεμμύδια, αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε τις σκορπίνες ολόκληρες και βάζουμε νερό μέχρι να φαίνεται ίσα ίσα το ψάρι. Τα αφήνουμε να βράσουν και τα γυρνάμε.
Πριν αρχίσουν να διαλύονται τα ψάρια, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι.Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μεσαία θερμοκρασία. Ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο στα 3 και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν αρχίζουν να κοκκινίζουν τα κρεμμύδια, αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε τις σκορπίνες ολόκληρες και βάζουμε νερό μέχρι να φαίνεται ίσα ίσα το ψάρι. Τα αφήνουμε να βράσουν και τα γυρνάμε.
http://www.greekguide.com
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!