shark24

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Αξίζει να το δεις: Αυτό είναι το πιο όμορφο ''μυστικό'' της Κέρκυρας! Ένα κουκλίστικο γραφικό χωριό με μια παραλία -όνειρο!!! (photos)

Εκτός από την καταπληκτική του θέση είναι ένα πολύ γραφικό χωριό με χρωματιστά σπίτια και καλντερίμια.Ο Αφιώνας είναι ένα από τα πιο παλιά χωριά της Κέρκυρας, χτισμένο σε μια μαγευτική τοποθεσία, επάνω σε ένα ορεινό ακρωτήρι που προσφέρει μαγευτική θέα στο ανοιχτό πέλαγος, στη βραχονησίδα Γραβιά, στα Διαπόντια νησιά καθώς και στα μοναδικά ηλιοβασιλέματα. 
Από τα δεξιά του Αφιώνα αγναντεύετε τον κόλπο του Αρίλλα και από τα αριστερά τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου με την υπέροχη παραλία. Κεντρική εκκλησία του χωριού είναι ο Άγιος Ιωάννης που χτίστηκε το 1636. Δίπλα στην εκκλησία έχει στηθεί ένα μνημείο προς τιμήν του Έκτορα Γιαλοψού, του αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού που σκοτώθηκε στα Ίμια το 1996 και καταγόταν από εδώ

 Το παραδοσιακό χωριό του Αφιώνα στεφανώνει μια χερσόνησο που περικλείει τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου στη βορειοδυτική Κέρκυρα τριάντα πέντε χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της. Θα φτάσετε ύστερα από μία γραφική διαδρομή μέσα από χωριουδάκια και δάση ελιάς. 
Aπό δω θα ξεχωρίσετε ανάμεσα στο σύμπλεγμα των Διάπόντιων νησιών την ακατοίκητη βραχονησίδα "Πετρωμένο Καράβι" που μοιάζει με ιστιοφόρο που πλέει αιώνια στο πέλαγος και στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων.,,, 

 Σύμφωνα με τον Πλίνιο είναι το πετρωμένο καράβι των Φαιάκων ενώ εδώ οι ντόπιοι θα σας πουν έναν άλλο μύθο. Θα σας πουν για κάποια βασίλισσα "Παμφλαγώνα" που επικαλέστηκε τον Άγιο Nικόλαο για να τιμωρήσει τον άπιστο ιππότη άντρατης ο οποίος ξελογιάστηκε με κάποια βασιλοπούλα στην Αραπιά. Και τούτος ο Άγιος τιμώρησε τον άπιστο πετρώνοντας το καράβι του.
 Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι το χωριό είχε πρωτοκατοικηθεί τον 6ο αι. π.X. αλλά εγκαταλείφθηκε για να ξανακατοικηθεί τον 6ο αι. μ.X. από Aβάρους (Mογγολική ή Oυνική φυλή).

Ένα μονοπάτι θα σας οδηγήσει κάτω στο ιστορικό δίστομο λιμάνι του " Πόρτο Τιμόνε". Το λιμάνι που έκανε Αυστριακούς αρχαιολόγους να υποθέσουν ότι ίσως εδώ βρισκόταν η Ομηρική Φαιακία του Αλκινόου. Το ίδιο μονοπάτι θα σας οδηγήσει στην ακατοίκητη χερσόνησο έως πέρα στη μικρή εκκλησία του Αγίου Στυλιανού, που αποτελείται από μια φυσική σπηλιά........ 


Πόρτο Τιμόνε  Πρόκειται στην ουσία για δύο παραλίες, που χωρίζονται μεταξύ τους από μία στενή λωρίδα γης. Η αριστερή ονομάζεται Λιμνί και έχει γαλάζια νερά, ενώ στα δεξιά είναι το Πόρτο Τιμόνι με πιο σκούρα νερά. Θα φτάσετε σε αυτές μετά από πεζοπορία περίπου 20 λεπτών. Στη διαδρομή σας θα δείτε και ερείπια οχυρώσεων που χτίστηκαν το Μεσαίωνα για να προστατεύουν από πειρατικές επιδρομές. Αν συνεχίσετε το ίδιο μονοπάτι προς το άκρο της χερσονήσου θα συναντήσετε τη μικρή εκκλησία του Αγίου Στυλιανού μέσα σε μια σπηλιά. Ολόκληρη η άκρη της χερσονήσου ονομάζεται το «Κεφάλι του Μούργη», επειδή το σχήμα της θυμίζει κεφάλι σκύλου..
 Στο δρόμο θα σας μεθύσουν τα ρείκια, το θυμάρι κι η θάλασσα ενώ θα προσπεράσετε απομεινάρια άλλων καιρών, οχυρωματικά έργα και ερειπωμένες λιμενικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την αρχαιότητα ως τις ταραγμένες μέρες του Β Παγκοσμίου πολέμου.
 Στα εστιατόρια και τα καφενεία του χωριού θα απολαύσετε γεύσεις με τον κόσμο "κάτω από τα πόδια σας". Στον Αφιώνα δραστηριοποιείται πολιτιστικός σύλλογος που βοηθά με εξωραϊστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου στις 24 Ιουνίου. Την παραμονή τη γιορτής γίνονται στο χωριό τα Λάμπατα, το έθιμο στο οποίο ανάβουν και πηδούν τις φωτιές.....

Πηγη http://www.travelstyle.gr


 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top